Το τέλος της σιωπής  |  Αραπάκης Πέτρος

ISBN: 960-14-0235-7

Αρ. σελίδων 356

20,38€

Special Price18,35€

OR

Λεπτομέρειες

Όταν οι πρωταγωνιστές σιωπούν και φεύγοντας παίρνουν μαζί τους γνώσεις και στοιχεία πολύτιμα, οι μελετητές της ιστορίας συναντούν ανυπέρβλητες δυσκολίες στη διάγνωση της ιστορικής αλήθειας. Έτσι ο λαός δεν αποκτά την ιστορική γνώση που είναι απαραίτητη όχι μόνο για να καταλογίσει ευθύνες αν υπάρχουν, αλλά και για να αποφύγει επαναλήψεις λαθών και για να επιβραβεύσει επιτυχείς χειρισμούς.
Ο ναύαρχος Αραπάκης με Το Τέλος της Σιωπής, που είναι η κατάθεσή του για τα γεγονότα του 1974 στην Ελλάδα και την Κύπρο, προσφέρει ανεκτίμητη υπηρεσία στην ιστορική αλήθεια, πλουτίζοντας τις γνώσεις μας για ένα σημαντικό σταθμό στην ιστορία μας. Το 1974 είναι το τέλος μιας περιόδου και η αρχή μιας νέας. Το κόστος για την πατρίδα μας και τον ελληνισμό τεράστιο: η νέα περίοδος ξεκινά με υποθηκευμένη την Κύπρο μας.
Ποιες είναι οι ευθύνες; Ποιοι είναι οι υπόλογοι;
Ο ναύαρχος Αραπάκης καταθέτει και τη γνώση του από την προσωπική του συμμετοχή και τα στοιχεία. Έτσι ο αναγνώστης νηφάλια μπορεί να καταλήξει στα δικά του συμπεράσματα και να τα μεταφέρει, μαζί με τον ιστορικό, στους μεταγενέστερους.