Το χρονολόγιο της ιστορίας του Εκδοτικού Οίκου

1972

Ίδρυση εκδοτικού οίκου «ΝΕΑ ΣΥΝΟΡΑ». Η έκδοση των βιβλίων της Οριάνας Φαλάτσι και του διάσημου σκηνοθέτη Ελίας Καζάν , τον καθιστούν αμέσως γνωστό στην αγορά.

1974-1975

Εκδίδονται τα βιβλία του Χορχέ Αμάντο καθώς και δεκάδες πολιτικά βιβλία που αποτελούν παρεμβάσεις στα πολιτικά δρώμενα της εποχής.
Από το 1979 που τα βιβλία του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες («Εκατό χρόνια Μοναξιάς») σημειώνουν ανεπανάληπτη επιτυχία για τα τότε εκδοτικά δεδομένα και καθ’όλη την διαρκεια της δεκαετίας του 1980, θα εκδοθούν βιβλία που θα σημειώσουν μεγάλη εκδοτική επιτυχία όπως «Περεστρόικα,» του Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, «Σατανικοί Στίχοι» του Σαλμάν Ρούσντι κ.α

1993

Δημιουργείται ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη με διακριτικό τίτλο «ΝΕΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΒΕ».

1995

Ο εκδοτικός οίκος δραστηριοποιείται στις νέες τεχνολογίες. Εμφανίζονται τα πρώτα ελληνικά CD-ROM.

1996

Ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη ξεκινάει την κατασκευή κτιρίων στο Βοτανικό συνολικής έκτασης 2.500τμ. Προορίζονται για κεντρικές αποθήκες.

1997

Η παραγωγή καθετοποιείται. Δημιουργείται τμήμα προεκτύπωσης, τμήμα ατελιέ και εκτυπωτική μονάδα.

1998

Αγοράζει ολόκληρο το νεοκλασικό κτίριο συνολικής έκτασης 1.050τμ. στην γωνία Σόλωνος και Ιπποκράτους. Θα στεγάσει όλες τις διοικητικές υπηρεσίες.

1999

Αποφασίζει την εισαγωγή του στο Χ.Α. και καταθέτει την αίτηση.

2001

Είσοδος στο Χ.Α.

2004

Εκδίδεται ο «Κώδικας Ντα Βίντσι» του συγγραφέα Νταν Μπράουν, που αποτελεί ακόμη και σήμερα τη μεγαλύτερη εκδοτική επιτυχία στην ελληνική αγορά.

2005

Περαιτέρω καθετοποίηση της παραγωγής με αγορά πεντάχρωμης εκτυπωτικής μηχανής.

2006

Ανέγερση νέων ορόφων στο Βοτανικό συνολικής έκτασης 1.030τμ.

2007

Ολοκληρώθηκε η ανέγερση των νέων ορόφων στο Βοτανικό.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΙΒΑΝΗ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ

Η εταιρεία Εκδοτικός οργανισμός Λιβάνη Α.Β.Ε. ιδρύθηκε στην αρχική της μορφή το 1972 με την επωνυμία «ΝΕΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΠΕ». Το 1993 ιδρύθηκε ο «Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη Α.Β.Ε» (ΕΟΛ) με διακριτικό τίτλο «ΝΕΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΒΕ». Από τις αρχές του 1994 ο Εκδοτικός οργανισμός Λιβάνη αποφάσισε να επεκτείνει τις δραστηριότητές του και να προχωρήσει στην πραγματοποίηση των εργασιών της προεκτύπωσης εντός της εταιρείας, προκειμένου να καθετοποιήσει το σύνολο των εργασιών που απαιτούνται για την έκδοση ενός βιβλίου.

Ο Εκδοτικός οργανισμός Λιβάνη μπορεί πλέον να αναλαμβάνει οποιοδήποτε έργο ανάπτυξης και εκτύπωσης και να το φέρνει σε πέρας γρήγορα, αποτελεσματικά και αξιόπιστα. Οι βάσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη έχουν τεθεί. Τα διαφορετικά τμήματα (επιμελητές, ατελιέ, μοντάζ, εκτύπωση) συνεργάζονται αρμονικά και το αποτέλεσμα είναι η εγγυημένη ποιότητα του τελικού προϊόντος.

Το 1995 ο Εκδοτικός οργανισμός Λιβάνη δημιούργησε το τμήμα των ηλεκτρονικών εκδόσεων. Στόχος του ΕΟΛ ήταν η διείσδυση στην αγορά των νέων τεχνολογιών. Τα CD-ROM, τα CD-I και το Internet αποτέλεσαν ένα μεγάλο στοίχημα για τον ΕΟΛ που είχε στην κατοχή του υψηλής ποιότητας περιεχόμενο. Το τμήμα ηλεκτρονικών εκδόσεων συμμετέχει σε μοντέρνα ερευνητικά προγράμματα για την ανάπτυξη μεθόδων εκπαίδευσης με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και έχει στελεχωθεί πλήρως με ανθρώπους ειδικευμένους στις διάφορες εργασίες που απαιτούνται. Προγραμματιστές, γραφίστες, 3D animators, σεναριογράφοι και μελετητές, συνεργάζονται αρμονικά προκειμένου να φέρουν σε πέρας το έργο τους.

O Εκδοτικός οργανισμός Λιβάνη παράλληλα με κάθε επιχειρηματική του δραστηριότητα συμμετέχει σε έργα για την κοινωνία με πολιτιστικό και εκπαιδευτικό περιεχόμενο. Χορηγεί θεατρικές, χορευτικές, μουσικές ομάδες, εξοπλίζει με βιβλία σχολικές βιβλιοθήκες και εκπολιτιστικούς συλλόγους και ιδιαίτερα στις ακριτικές περιοχές της χώρας. Ευαισθητοποιείται στην ανάγκη των αναγνωστών που έχουν έντονο κοινωνικό προβληματισμό και έχει δημιουργήσει ειδική σειρά βιβλίων που όχι μόνο ενημερώνουν αλλά και δίδουν στον αναγνώστη ικανότητα και τα εργαλεία για την περαιτέρω έρευνα.

Τα κυριότερα προϊόντα του Εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη: