Σωκράτης: Ο σοφός που δε γνώριζε τίποτα  |  Καρασμάνης Βασίλης

ISBN: 960-14-0515-1

Αρ. σελίδων 189

10,20€

Special Price9,18€

OR

Λεπτομέρειες

Ο Βασίλης Καρασμάνης συζητά με τους:

John Ackrill Charles Kahn
Lesley Brown Mario Mignucci
Myles Burnyeat Carlo Natali
David Charles Βασίλη Πολίτη
Michael Frede Gerhard Seel
Κατερίνα Ιεροδιακόνου Θεόδωρο Σκαλτσά
Παύλο Καλλιγά Christopher Taylor

Το βιβλίο Σωκράτης: Ο Σοφός που δε Γνώριζε Τίποτα απευθύνεται στο ευρύτερο κοινό και είναι πολύ χρήσιμο για τον κάθε άνθρωπο που θα ήθελε να προσεγγίσει τη ζωή και τη φιλοσοφία του Σωκράτη με έναν απλό τρόπο, σε καθημερινή γλώσσα, με τη βοήθεια μερικών από τους κορυφαίους στον κόσμο μελετητές της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας.
Μέσα από τις συζητήσεις του συγγραφέα με τους μελετητές της σωκρατικής φιλοσοφίας παρουσιάζονται με τρόπο απλό (όχι απλοϊκό), εύληπτο και ελκυστικό όλες οι όψεις της σωκρατικής σκέψης.

Το έτος 399 π.Χ. πέθανε ο Σωκράτης, πίνοντας το κώνειο, μετά την καταδίκη του σε θάνατο από το δικαστήριο της Αθήνας. Δύο χιλιάδες τετρακόσια χρόνια μετά, το ελληνικό κράτος, διά του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών (ΕΠΚεΔ), ανακήρυξε το έτος 2001 «έτος Σωκράτη» και γιόρτασε την επέτειο αυτή του θανάτου του μεγάλου φιλοσόφου. Μεταξύ των άλλων εκδηλώσεων, υπηρξε και μια τηλεοπτική σειρά έντεκα επεισοδίων, όπου ο Διευθυντής του ΕΠΚεΔ καθηγητής Βασίλης Καρασμάνης συζήτησε με μερικούς από τους σημαντικότερους διεθνώς μελετητές της αρχαίας φιλοσοφίας για τη ζωή και τη διδασκαλία του Σωκράτη. Στόχο είχαν όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος να γίνει κοινωνός της σκέψης του Σωκράτη, η οποία όχι μόνο είναι διαχρονική -άρα πάντα επίκαιρη-, αλλά και ουσιαστικής σημασίας για κάθε άνθρωπο που έστω και λίγο προβληματίζεται σε θέματα που αφορούν τον εαυτό του και τους άλλους. Το παρόν βιβλίο προέκυψε από τις παραπάνω συζητήσεις.