Αποτυπώματα των θεών  |  Χάνκοκ Γκράχαμ

ISBN: 960-237-128-5

Αρ. σελίδων 558

26,50€

Special Price23,85€

OR

Λεπτομέρειες

"'Οταν άνθρωποι από όλο τον πλανήτη, από διαφορετικούς πολιτισμούς μοιράζονται μια κοινή, πανίσχυρη διαίσθηση ότι ένας μεγάλος κατακλυσμός πλησιάζει, έχουμε κάθε δικαίωμα να τους αγνοήσουμε. 'Οταν οι φωνές των μακρινών προγόνων μας, που φτάνουν σε μας μέσα απο μύθους και ιερά μνημεία. μας μιλούν για το φυσικό φαινόμενο ενός μεγάλου πολιτισμού της αρχαιότητας και μας προειδοποιούν ότι και ο δικός μας πολιτισμός βρίσκεται σε κίνδυνο, έχουμε κάθε δικαίωμα να κλείνουμε τ' αφτιά μας.
"Αυτό συνέβαινε, σύμφωνα με τη Βίβλο, στον προκατακλυσμιαίο κόσμο: "Γιατί τις ημέρες εκείνες, πριν από τον κατακλυσμό, οι άνθρωποι έτρωγαν, έπιναν, άντρες και γυναίκες παντρεύονταν, μέχρι την ημέρα που ο Νώε μπήκε στην Κιβωτό, και εκείνοι δεν υποπτεύτηκαν τίποτα, μέχρι που ήρθε ο κατακλυσμός και τους αφάνισε όλους".
"Παρομοίως, έχουν προφητέψει πως η επόμενη καταστροφή θα πέσει επάνω μας ξαφνικά "σε μια στιγμή που δε θα περιμένουμε, όπως η αστραπή που πέφτει στην ανατολή και η λάμψη της φαίνεται μακριά στη δύση... Ο ήλιος θα σκοτεινιάσει, το φεγγάρι θα χάσει το φέγγος του, τα αστέρια θα πέσουν απο το στερέωμα και οι ουράνιες δυνάμεις θα διασαλευτούν...
Τότε, από τους δύο άντρες που θα βρεθούν στα χωράφια ο ένας θα σωθεί και ο άλλος θα χαθεί και από τις δύο γυναίκες που αλέθουν στο μύλο η μια θα σωθεί και η άλλη θα χαθεί..."
"Αυτό που συνέβη στο παρελθόν μπορεί να συμβεί και στο μέλλον.
Και ίσως, πράγματι, δεν υπάρχει τίποτα καινούριο κάτω απο τον ήλιο...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :