Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Τσιάμης Ιωάννης Σ.

Ο Γιάννης Τσιάμης εργάζεται ως Ειδικός Επιστήμων στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων και είναι Επικεφαλής του Τμήματος Παρακολούθησης Αγοράς & Ανταγωνισμού στη Διεύθυνση Τηλεπικοινωνιών. Σε αρκετές περιπτώσεις έχει εκπροσωπήσει τη χώρα σε επιτροπές και ομάδες εργασίας του ΟΟΣΑ και της ΕΕ σε θέματα σχεδιασμού πολιτικών, μέτρησης και αξιολόγησης του αντίκτυπου νέων τεχνολογιών στο κοινωνικό & οικονομικό περιβάλλον.

Ενεργοποιείται επαγγελματικά στον χώρο του Διαδικτύου, των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής από το 1997. Αντιπροσωπευτικό έργο στο οποίο ηγήθηκε αποτελεί το Παρατηρητήριο Τιμών Τηλεπικοινωνιακών & Ταχυδρομικών Προϊόντων - Pricescope.gr.

Είναι διπλωματούχος Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής με Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Διδακτορικό στο Μάρκετινγκ από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Έχει διδάξει επί σειρά ετών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και είναι μέλος του ΣΕΠ στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ). Σε συνεργασία με τον Καθηγητή Γ. Σιώμκο έχουν συγγράψει άλλα 2 πανεπιστημιακά εγχειρίδια. Επίσης, έχει συγγράψει ξενόγλωσσο εκπαιδευτικό εγχειρίδιο για το ΜΒΑ του ΕΑΠ. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις ερευνητικών αποτελεσμάτων σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Στο παρελθόν διετέλεσε ερευνητής στο Ίδρυμα Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).

Βιβλιογραφία: