Η περιπέτεια της δικαιοσύνης  |  Παπαϊωάννου Μιλτιάδης Ηλ.

ISBN: 978-960-14-3424-7

Αρ. σελίδων 366

20,00€

Special Price18,00€

OR

Λεπτομέρειες

Ο τίτλος του βιβλίου δεν είναι τυχαίος. Η ελληνική δικαιοσύνη έχει ζήσει πράγματι μια μακρά και επώδυνη περιπέτεια. Στο βιβλίο προσπαθώ να δείξω ότι η κρίση που διέρχεται σήμερα έχει ιστορικές ρίζες. Ότι συνδέεται με τα ιστορικά γεγονότα και τις παθογένειες του νεοελληνικού κράτους. Ότι οι όποιες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες του παρελθόντος βρήκαν απέναντί τους τοπικά και συντεχνιακά συμφέροντα, κακές συμπεριφορές και νοοτροπίες από τους συντελεστές της κρίσης, την εκτελεστική εξουσία, τους δικαστικούς λειτουργούς και τους δικηγόρους. Ότι η χώρα μας δεν παρακολούθησε και δεν προσαρμόστηκε, με τους αναγκαίους ρυθμούς, στα νέα δεδομένα.

Έχουμε αποτύχει εκεί που οι άλλες χώρες, με όπλο τις μεταρρυθμίσεις, έχουν δώσει ικανοποιητικά αποτελέσματα. Θεωρώ ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για δραστικές αλλαγές στο δικαϊκό μας σύστημα. Στην επιθυμία μου να φανώ χρήσιμος, προτείνω λύσεις, χωρίς να διεκδικώ το αλάθητο, για μια σύγχρονη και αποτελεσματική ελληνική δικαιοσύνη. 

Με τη συγγραφή του βιβλίου επιτελώ και το χρέος ενός μη μαχόμενου πλέον πολιτικού. Με έντονη ανησυχία για τα προβλήματα που συνδέονται με τη συνολική πολιτική μας λειτουργία, αλλά και για όσα συμβαίνουν στον χώρο της ελληνικής δικαιοσύνης. Παράλληλα ασκώ και το δικαίωμά μου στην ιστορική μνήμη, ωστόσο με το βλέμμα μπροστά. Με την πίστη ότι πρέπει να κλείσουμε τις εκκρεμότητες του παρελθόντος. Όχι με ταφόπλακα, αλλά με μια δημιουργική ανάλυση των γεγονότων και με ουσιαστική κριτική προσέγγιση. 
Με μια διαρκή εκπομπή μηνυμάτων και κατάθεση προτάσεων για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις προς όλες τις κατευθύνσεις. Προς το πολιτικό και δικαϊκό σύστημα, τους άλλους φορείς εξουσίας, προς την κοινωνία και τον λαό, αλλά κυρίως προς τη νέα γενιά της πατρίδας μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :