Η οικονομία της ζωής - Προοπτική στο μέλλον  |  Αταλί Ζακ

ISBN: 978-960-14-3624-1

Αρ. σελίδων 256

15,50€

Special Price13,95€

OR

Λεπτομέρειες

Μετά από διεθνή έρευνα, αντλώντας από τις καλύτερες –και σε αρκετές περιπτώσεις εµπιστευτικές– πηγές, ανακάλυψα πολλά για τα αίτια και τις συνέπειες αυτής της πανδηµίας. Κάποιοι ηγέτες, µε τις παραλείψεις, τα λάθη ή τα ψέµατά τους, οδήγησαν στον θάνατο εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και προκάλεσαν στην παγκόσµια οικονοµία ζηµιά αρκετών τρισεκατοµµυρίων. 

Καθώς η ζωή µας ανατράπηκε από τη χειρότερη κρίση των τελευταίων δύο αιώνων, αυτό που σίγουρα πρέπει να αποκοµίσουµε είναι τα διδάγµατα που µας άφησε, προκειµένου να προετοιµαστούµε για την επόµενη ηµέρα. Για να µην υποφέρουν τα παιδιά µας από την πανδηµία στα δέκα τους χρόνια, από τον αυταρχισµό στα είκοσί τους και την περιβαλλοντική καταστροφή στα τριάντα τους, πρέπει να κινηθούµε γρήγορα και να µεταβούµε από την οικονοµία της επιβίωσης στην οικονοµία της ζωής. Εάν δεν ενεργήσουµε τώρα προς όφελος όλων, δεν πρόκειται να υπάρξει προοπτική στο µέλλον. 
 
«Όπως και οι προηγούµενες πανδηµίες στην παγκόσµια ιστορία, η σηµερινή πανδηµία είναι πρώτα απ’ όλα ένας επιταχυντής κυοφορούµενων εξελίξεων. Ολέθριων εξελίξεων. Αλλά και θετικών εξελίξεων. Ένας πολύ απότοµος επιταχυντής.Πολλοί προσπαθούν να αµφισβητήσουν τη σύγκριση µιας πανδηµίας –της σηµερινής πανδηµίας– µε έναν πόλεµο. Όπως και κατά τη διάρκεια ενός πολέµου, οι νικητές θα είναι όσοι θα έχουν θάρρος και θα αποκτήσουν πρώτοι τα αναγκαία όπλα. Για να τα καταφέρουν, θα πρέπει να συσπειρωθούν γύρω από ένα καινούριο ριζοσπαστικό σχέδιο, το οποίο αποκαλώ “η οικονοµία της ζωής”».