Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Κατούντα Σύλβια

Η Σύλβια Κατούντα είναι επίκουρος καθηγήτρια στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Έχει διδάξει, επί σειρά ετών, σε πολλά πανεπιστήµια της Ελλάδας και του εξωτερικού, σε προπτυχιακά και µεταπτυχιακά προγράµµατα σπουδών. 

 
Είναι αριστούχος διδάκτωρ Γενικής και Συγκριτικής Φιλολογίας του Πανεπιστηµίου Σορβόννης, συγγραφέας και ερευνήτρια, κάτοχος τριών µεταπτυχιακών διπλωµάτων: Γενικής και Συγκριτικής Φιλολογίας, Φιλολογίας και Πολιτισµού, Ευρωπαϊκών Σπουδών µε κατεύθυνση Πολιτική και ?ιπλωµατία. Για την ολοκλήρωση των διδακτορικών και των µεταπτυχιακών της σπουδών στη Σορβόννη διετέλεσε υπότροφος του Ωνασείου Κοινωφελούς Ιδρύµατος. Είναι φιλόλογος, απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών.
Γνωρίζει άριστα, εκτός από γαλλικά, αγγλικά και ισπανικά. Οµιλεί επίσης ιταλικά.
 
Το ερευνητικό της έργο, πέραν της διδακτορικής της διατριβής, συνίσταται στην έκδοση µονογραφιών και στη δηµοσίευση άρθρων που αφορούν στον Αρχαίο και Νεότερο Ελληνικό Πολιτισµό καθώς και σε θέµατα που άπτονται των ?ιαβαλκανικών Σχέσεων και του Μακεδονικού Ζητήµατος. 
 
Έχει συµµετάσχει σε πολλές ηµερίδες και συνέδρια, ενώ οµιλίες της έχουν παρουσιαστεί στην τηλεόραση και συνεντεύξεις της σε εφηµερίδες και στο ραδιόφωνο.
 
 
 
 

Βιβλιογραφία: