...ανάμεσα στη μικρή και μεγάλη ιστορία...  |  Βγόντζας Αντώνης

ISBN: 978-960-14-1356-3

Αρ. σελίδων 448

20,29€

Special Price18,26€

OR

Λεπτομέρειες

Οι σελίδες αυτές τρέχουν στις ράγες μισού αιώνα. Εξιστορούν δίκες. Μερικές μάλιστα από αυτές είναι ιστορικές. Περιγράφονται και άλλα γεγονότα. Σε όλα το Δίκαιο και το άδικο είναι ο βασανίτης λίθος. Είτε αυτά περιορίζονται στη μικρή ιστορία είτε έχουν ενθρονιστεί στη μεγάλη ιστορία.
Το βιβλίο δεν είναι «αυτοβιογραφικό». Έστω κι αν καταχωρίστηκαν και προσωπικές ιστορίες, εμπειρίες και αναζητήσεις. Βαθύτερη είναι η έγνοια να ριχθεί ένα εσωτερικό φως στα γεγονότα, τις περιστάσεις, τις συνθήκες και τους ανθρώπους μιας ολόκληρης εποχής. Αναπόφευκτα κουβαλάμε όλοι μας ισχυρή δόση υποκειμενισμού. Δεν είναι ανέντιμο. Αρκεί να το ομολογούμε.

Εκτίθεται σε πολύ μεγάλο κίνδυνο όποιος αποφασίζει  να εκδώσει ένα βιβλίο. Είναι των αδυνάτων αδύνατο  να το γράψει έτσι ώστε να ικανοποιήσει και να ευχαριστήσει όλους όσοι θα το διαβάσουν.

ΜΙΓΚΕΛ ΝΤΕ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ,
Ο Δον Κιχώτης

«O νομικός είτε ερμηνεύει τον κανόνα του Δικαίου είτε τον εφαρμόζει. Είτε καθοδηγεί είτε υπερασπίζεται. Είτε εκπροσωπεί συμφέροντα είτε συμπαρίσταται σε κάποιον αδύναμο άνθρωπο. Είτε είναι με τους πολλούς είτε με τους λίγους. Και καμιά φορά με έναν και μονάχο. Είτε βαδίζει δίπλα στους ισχυρούς είτε σπεύδει, μέσα από κινδύνους, στον αδύνατο, και ενδεχόμενα απελπισμένο.
»Ο νομικός κατανοεί και αναδεικνύει. Ο νομικός ερευνά, στηρίζει και αποκαλύπτει. Με έναν αναντικατάστατο άξονα: τον Άνθρωπο».

Eικόνα εξωφύλλου: «Mε πανιά γεμάτα και μπουνάτσα», έργο του Σταύρου Iωάννου.