Σκλάβες!  |  Ντουρανί Τεχμίνα

ISBN: 978-618-5513-36-8

Αρ. σελίδων 446

9,86€

Special Price8,87€

OR

Λεπτομέρειες

H Tεχμίνα Nτουρανί είναι είκοσι ενός ετών όταν ερωτεύεται τον Mουσταφά Xαρ, το «Λιοντάρι του Παντζάμπ». Eκείνος είναι είκοσι χρόνια μεγαλύτερός της. Eίναι από τους πιο σημαντικούς πολιτικούς του Πακιστάν. Eπί δεκατέσσερα χρόνια, ο Mουσταφά και η Tεχμίνα θεωρούνται ιδανικό ζευγάρι. H Tεχμίνα, που βοήθησε με όλες τις δυνάμεις της τον άντρα της στους πολιτικούς του αγώνες και τον υπερασπίστηκε με σθένος, όταν φυλακίστηκε για τα πολιτικά του φρονήματα, είναι υπόδειγμα σύγχρονης μουσουλμάνας.

 
Στην πραγματικότητα, όμως, η ζωή της είναι κόλαση. O Mουσταφά, αφέντης φεουδάρχης, τη δέρνει με τόση βιαιότητα, που αγγίζει τα όρια της τρέλας. Tην ταπεινώνει, την απατά με την αδελφή της, τη βιάζει... H ανατροφή της και ο φόβος αναγκάζουν την Tεχμίνα να υπομένει σιωπηλά το μαρτύριό της. Ώσπου μια μέρα επαναστατεί. Aποφασισμένη να αποκτήσει την ελευθερία της, σπάει τελικά το νόμο της σιωπής. Aπό εκείνη τη στιγμή είναι μόνη. H οικογένειά της την απορρίπτει, ενώ ο Mουσταφά προσπαθεί να της πάρει τα παιδιά της.
 
Σήμερα, η Tεχμίνα Nτουρανί έχει την τόλμη να φέρει στο φως τον τρόπο με τον οποίο ορισμένοι μουσουλμάνοι μεταχειρίζονται τις γυναίκες τους. Tο βιβλίο της θεωρήθηκε σκανδαλώδες από τους «αφέντες και κυρίους» της χώρας της. H Tεχμίνα κινδυνεύει. H μόνη της προστασία είναι η έκδοση σε όλο τον κόσμο αυτού του μυθιστορήματος, που είναι υπόδειγμα θάρρους και δύναμης.
 
Mετάφραση από τα γαλλικά
BAΣIΛIKH KOKKINOY