Ο διάβολος και η δεσποινίδα Πριμ  |  Κοέλο Πάουλο

ISBN: 9789601404414

Αρ. σελίδων 273

15,29€

Special Price13,76€

OR

Λεπτομέρειες

Ο Διάβολος και η Δεσποινίδα Πριμ είναι μια συναρπα­στική παραβολή γύρω από τη μάχη που δίνει συνε­χώς μέσα μας το φως με το σκοτάδι, αλλά και γύρω από την ελευθερία να επιλέγουμε, κάθε στιγμή, το δρόμο μας. 
 
Σε μια απόκρημνη περιοχή, βρίσκεται το ειρηνικό χωριό Βίσκος. Απομονωμένο και μισοεγκαταλειμμένο, αριθμεί περίπου τριακόσιους κατοίκους, γέροι οι περισσότεροι, τελευταία γενιά αγροτών και βοσκών, που μοιάζουν να ζουν σε μια άλλη εποχή. Κάποια μέρα, φτάνει στο χωριό ένας μυστηριώδης ξένος, συνοδευόμενος από ένα δαίμονα! Έτσι τουλάχιστον λέει η γριά Μπέρτα – μια χήρα που ζει στο χωριό, η οποία φημίζεται όχι μόνο για τη διαίσθησή της, αλλά και για την επικοινωνία που διατηρεί με το πνεύμα του μακαρίτη του συζύγου της – μόλις βλέπει τον άντρα. Με τη μεσολάβηση της δεσποινίδας Πριμ, μιας νεαρής υπαλλήλου του ξενοδοχείου, την οποία σχεδιάζει να εξαγοράσει, ο τελευταίος θα κάνει στους χωριάτες μια φοβερή πρόταση: εάν δολοφονήσουν έναν από τους δικούς τους, θα ανταμειφθούν με άφθονες ράβδους χρυσού, που θα τους επιτρέψουν να ανακτή­σουν τη χαμένη τους ευημερία. 
 
Θα γίνει, τελικά, η Σαντάλ Πριμ, που τόσο λαχταράει να αλλάξει ζωή, συνένοχη του ξένου; Θα υποκύψει η κοινότητα στον πειρασμό, υποδεικνύοντας έναν αποδιοπομπαίο τράγο; Και, πάνω απ’ όλα, μπορεί ο ξένος πραγματικά να ελπίζει ότι το Κακό θα υπερισχύσει του Καλού;
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :