Προβολή όλων των 4 αποτελεσμάτων

Σκορίνης Νίκος

Ο Νίκος Σκορίνης γεννήθηκε στην Παλαιόβρυση Λακωνίας. Άρθρα του δημοσιεύονται συχνά στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Το 2012 κυκλοφορεί το πρώτο μυθιστόρημά του, Δυτικοανατολικά της Γης, αρχικά από τις εκδόσεις Καμπύλη, με τρεις συνεχόμενες ανατυπώσεις. Επανεκδίδεται το 2017 από τις εκδόσεις Λιβάνη. Το μυθιστόρημα έχει ξεπεράσει τα 12.000 αντίτυπα και ετοιμάζεται η τηλεοπτική μεταφορά του.

Το 2016 εκδίδεται το δεύτερο μυθιστόρημά του, Ακύμαντοι, από τις εκδόσεις Λιβάνη. Σημειώνει μεγάλη εμπορική επιτυχία και παίρνει τον δρόμο της θεατρικής του μεταφοράς, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη. Η παράσταση έχει παραδοθεί ψηφιοποιημένη στο υπουργείο Πολιτισμού. (Το θεατρικό έργο ήταν προγραμματισμένο να ανέβει στο θέατρο «Άλμα» τον Μάρτιο του 2019. Δύο μέρες πριν από την επίσημη πρεμιέρα έκλεισαν τα θέατρα, εξαιτίας της πρώτης καραντίνας. Ανεβαίνει τελικά την άνοιξη του 2022.)

Τον Δεκέμβρη του 2019 παρουσιάζεται στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» το τρίτο μυθιστόρημά του, Όπου κι αν πας να μη χαθείς. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη και ανατυπώνεται συνεχώς, πλησιάζοντας ήδη τα 20.000 αντίτυπα. Και αυτό μεταφέρεται στη θεατρική σκηνή, στο «Από Μηχανής Θέατρο», από τον σκηνοθέτη Δημήτρη Μυλωνά. Πρεμιέρα, 8 Δεκέμβρη 2021

Βιβλιογραφία: