Ιησούς, ο μεγάλος άγνωστος  |  Άριας Χουάν

ISBN: 960-14-0649-2

Αρ. σελίδων 345

17,33€

Special Price15,60€

OR

Λεπτομέρειες

«Αν ο Ιησούς δεν είχε υπάρξει ποτέ, πώς θα ήταν άραγε ο κόσμος μας σήμερα; Πώς θα ήταν η τέχνη, η μουσική, όλο το σύστημα σκέψης μας; Όμως τι γνωρίζουμε για τον άνθρωπο Ιησού; Τι γνωρίζουμε για εκείνο τον άντρα από σάρκα και οστά, για τη ζωή και τα συναισθήματά του; Ο Χουάν Άριας ακολουθεί τα ίχνη του, τόσο δυσδιάκριτα και αμυδρά από ιστορική άποψη...»

«Με ποιητικό ύφος και απεριόριστη απλότητα ο Χουάν Άριας μάς φέρνει κοντά στον ήχο των βημάτων του».

ΠΑΟΥΛΟ ΚΟΕΛΟ


«Σήμερα δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Ιστορία της Δύσης και, κατά ένα μέρος, ολόκληρου του κόσμου θα ήταν διαφορετική χωρίς τον Ιησού από τη Ναζαρέτ».

ΧΟΥΑΝ ΑΡΙΑΣΟ Ιησούς είναι, χωρίς αμφιβολία, το ιστορικό πρόσωπο για το οποίο έχει χυθεί το περισσότερο μελάνι στον κόσμο. Είναι η προσωπικότητα με το μεγαλύτερο αντίκτυπο στην Ιστορία των τελευταίων είκοσι αιώνων· έχει επηρεάσει βαθιά τη ζωή, την τέχνη, τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα και τις συνειδήσεις χιλίων και πλέον εκατομμυρίων ανθρώπων που πιστεύουν σ' Αυτόν.
Υπήρξε ριζοσπάστης, αντικομφορμιστής, επαναστάτης. Περιβαλλόταν από φτωχούς, πόρνες και περιθωριακούς. Έσπασε το κατεστημένο, καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε πριν από 2.000 χρόνια περίπου.
Χωρίς τον Ιησού και την Εκκλησία του ποια μουσική θα είχε συνθέσει ο Μπαχ; Τι θα είχαν ζωγραφίσει ο Μιχαήλ Άγγελος, ο Ραφαήλ, ο Τζότο ή ο Ελ Γκρέκο; Πώς θα ήταν η ανθρωπότητα χωρίς την ύπαρξη του Ιησού;
Ποιος ήταν ο Ιησούς, αυτός ο μεγάλος άγνωστος; Μια προσωπικότητα μπροστά στην οποία η Ιστορία δεν μπόρεσε ποτέ να μείνει αδιάφορη και η οποία παραμένει ζωντανή και αμφιλεγόμενη όσο ποτέ καθώς ξεκινά η περιπέτεια της τρίτης χιλιετίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :