Η παγκόσμια διάσταση του Ελληνικού Πολιτισμού  |  Φούγιας Μεθόδιος Γ.

ISBN: 960-14-0354-X

Αρ. σελίδων 462

23,96€

Special Price21,56€

OR

Λεπτομέρειες

Το πολυσύνθετο τούτο έργο του σεβ. Μεθοδίου είναι στη βάση του περιγραφή ενός αειθαλούς δένδρου, όπως αποκαλεί τον Ελληνικό Πολιτισμό ο μεγάλος σύγχρονος ελληνιστής καθηγητής George Thomson (†1987). Ο σεβ. συγγραφέας έχει και πλούσια προσωπική εμπειρία της διάστασης του Ελληνικού Πολιτισμού στα μεγάλα κέντρα του πολιτισμένου κόσμου, στις πλατείες, τις βιβλιοθήκες, τα μουσεία, τους αρχαιολογικούς χώρους κ.ά., από την Αγία Πετρούπολη μέχρι την Αμερική. Αλλά και από τις μεγάλες θρησκείες, το Ελληνικό Υπόβαθρο των οποίων έχει παρουσιάσει στα γνωστά συγγράμματά του.
Το παρόν έργο είναι όντως πολυσύνθετο και μόνο με αυτούσιες απόψεις των ειδικών ερευνητών θα μπορούσε κάποιος να παρουσιάσει τον αθάνατο Ελληνικό Πολιτισμό στην παγκόσμια διάστασή του. Η ελληνική σκέψη διαπέρασε τα σύνορα των αναγνωρισμένων φυσικών, φυλετικών και θρησκευτικών συνόρων για να παγκοσμιοποιηθεί, ευεργετικά και όχι καταπιεστικά, και να αποτελεί μέχρι σήμερα τη ρίζα όλων των ανά τον πλανήτη παντοίων πνευματικών δραστηριοτήτων του ανθρώπου.
Ο σεβ. συγγραφέας προχωρεί χωρίς όρια στο χρόνο και στο χώρο αναφερόμενος, χωρίς διάκριση, σε όλα σχεδόν τα ανήσυχα μυαλά που ερεύνησαν, αγάπησαν και διαιώνισαν τα ελληνικά ιδεώδη.