Προβολή όλων των 3 αποτελεσμάτων

Πολύδωρας Γ. Βύρων

Πολιτικός και συγγραφέας, πατέρας ενός γιου, του Γιώργου, και δύο δίδυμων θυγατέρων, της Μαργαρίτας και της Κωνσταντίνας. Έχει ακόμη δύο εγγονούς, τον Βύρωνα τον νεώτερο και τον Απόστολο, καθώς και μία εγγονή,
την Ελενίτσα (και μία ερχόμενη).

Κατάγεται από την ορεινή Ολυμπία. Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και στο ΣτΕ. Σπουδές: Νομική Αθηνών και μεταπτυχιακά ως υπότροφος Φουλμπράιτ: Πολιτικές Επιστήμες στις ΗΠΑ. Διεθνές Δίκαιο στην Ακαδημία Διεθνούς Δικαίου της Χάγης. Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου. Διεθνή Οικονομικά στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας.

Βουλευτής της ΝΔ, εκλεγείς συνεχώς (13 φορές) από το 1981 μέχρι το 2014. Διεγράφη από τη ΝΔ το 2013, όταν κατεψήφισε μόνος αυτός τον ΕΝΦΙΑ. Το 2014 ως ανεξάρτητος βουλευτής ίδρυσε το κόμμα ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ, του οποίου παραμένει πρόεδρος. Διετέλεσε Υφυπουργός Προεδρίας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος (1990-1992), Παιδείας (1992), Εξωτερικών (1993) και Υπουργός Δημόσιας Τάξης (2006-2007), Αντιπρόεδρος της Βουλής (2009-2012) και Πρόεδρος της Βουλής (της ΙΔ′ Περιόδου 2012).

Έχει γράψει περισσότερα από 40 βιβλία και πολλές μονογραφίες. Έχει τιμηθεί με: Βραβείο Fontana di Roma της Ιταλικής Ακαδημίας. Ανώτατο παράσημο της Κυπριακής Δημοκρατίας του Μακαρίου Γ′. Βραβείο Ελληνοτουρκικής Φιλίας «Ιπεκτσί». Βραβείο της Ελληνικής Εταιρείας Μεταφραστών Λογοτεχνίας. Έπαινο της Ακαδημίας Αθηνών για το βιβλίο του Μείζων Αθήνα. «Χρυσό Σταυρό» της Ανωτάτης Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών.

Βιβλιογραφία: