Μοναχός Αθανάσιος  |  Ζαννής Παύλος Εμμ.

ISBN: 978-960-14-1902-2

Αρ. σελίδων 270

15,21€

Special Price13,69€

OR

Λεπτομέρειες

Ο Στέργιος Αναστασάς, τραπεζικός υπάλληλος, βρίσκεται δολοφονημένος σε ερημική παραλία της Ρόδου. Τρεις μήνες μετά, δολοφονείται ο Τσαμπίκος Κυριαζής, που διατηρεί γουναράδικο σε κεντρικό σημείο της πόλης, και η τοπική κοινωνία συνταράζεται για δεύτερη φορά. Κανένα στοιχείο δε συνδέει τους δύο φόνους και οι έρευνες της αστυνομίας είναι στο σκοτάδι. Σαν να μην έφταναν αυτά, ο Νικολός Διαμαντής χάνει τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Ποιος θα ρίξει φως στο μυστήριο; Η αλυσίδα των θυμάτων θα συνεχιστεί; Και ποιος είναι ο ρόλος μιας μυστηριώδους γυναίκας, γνωστής σε όλο το νησί, που δείχνει εκείνη να καθοδηγεί τις έρευνες;

«...Ε, λοιπόν, τη ζωή πρέπει να τη βλέπεις σαν ένα ΅εγάλο, απέραντο παζλ. Ο καθένας από ΅ας εί΅αστε ένα ΅ικρό κο΅΅άτι στο παζλ και όλοι ΅αζί κάνου΅ε αυτή την εικόνα που είναι ο κόσ΅ος ΅ας. Αυτό είναι και καλό και κακό. Το καλό είναι ότι ΅ας δίνει την αίσθηση ότι ΅ετέχου΅ε, ότι εί΅αστε ένα ΅έρος από κάτι ΅εγάλο. (...) Το κακό είναι ότι εί΅αστε σε επαφή ΅όνο ΅ε εκείνα τα άλλα κο΅΅άτια του παζλ που βρίσκονται δίπλα ΅ας και συ΅πληρώνουν την εικόνα γύρω ΅ας. ?εν ΅πορού΅ε ό΅ως να ξέρου΅ε πόσα, ποια και τι κο΅΅άτια του παζλ ακου΅πούν στα γειτονικά ΅ας, πόσο ση΅αντικά είναι για να ενωθεί η εικόνα που βλέπου΅ε, τι υπάρχει πέρα από αυτά...»