Προβολή όλων των 3 αποτελεσμάτων

Παπουλάκος Θεόδωρος

Ο Θεόδωρος Παπουλάκος του Σταύρου εγεννήθη στο Έλος Λακωνίας. Επεράτωσε ευδοκίμως το εξατάξιο Γυμνάσιο Σπάρτης και Βλαχιώτη Λακωνίας.

Υπηρέτησε ως Γραφεύς Στρατολογίας στο 513 Τ.Π. στην Κομοτηνή.

Μετανάστευσε στην Μελβούρνη της Αυστραλίας, από τον Δεκέμβριο 1965 μέχρι τον Δεκέμβριο 1969, όπου ειργάσθη και υπήρξε υποψήφιος για το πτυχίο Bachelor Degree στην Φιλοσοφία παρά του Πανεπιστημίου Newcastle της Πολιτείας New South Wales.

Από το 1972 μέχρι το πέρας του 1975 ειργάσθη ως υπάλληλος και ιπτάμενος φροντιστής της Ολυμπιακής Αεροπορίας στην Αθήνα.

Εσπούδασε εν συνεχεία Νομικά στην Ιταλία και είναι σήμερον εν ενεργεία Δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρώμης και Θεσσαλονίκης.

Ανεκηρύχθη, κατόπιν, Ph.D. Διδάκτωρ του Διεθνούς Δημοσίου Δικαίου στη Ρώμη και είναι τελειόφοιτος της Μεταπτυχιακής Σχολής ειδικεύσεως στο Ποινικό Δίκαιο, την Ποινική Δικονομία και Εγκληματολογία του Πανεπιστημίου της Ρώμης «La Sapienza».

Είναι Δημοσιογράφος, μέλος της Εθνικής Ενώσεως των Ιταλών Δημοσιογράφων, γεωγραφικού διαμερίσματος Lazio Ρώμης, και συνεργάσθη επί πολύ με την καθημερινή μεγάλη αθλητική εφημερίδα του Τορίνο Tuttosport. Επίσης, τυγχάνει μέλος της Πανελλήνιας Ενώσεως Δημοσιογράφων-Ανταποκριτών.

Ως πανεπιστημιακός ερευνητής διεξήγαγε επιστημονική έρευνα επί της ποινής του θανάτου παρά τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Sussex στο Brighton της Αγγλίας το 1993 και 1994.

Το 1999 εξελέγη Επιμελητής του Ποινικού Δικαίου παρά τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Siena Ιταλίας, αλλά η βαθμίδα κατηργήθη με τη νέα ακαδημαϊκή μεταρρύθμιση στην Ιταλία.

Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Portsmouth της Αγγλίας του απένειμε, το 2005, θέση πανεπιστημιακού ερευνητή, την οποία απεδέχθη.

Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Portsmouth της Αγγλίας του απένειμε, το 2005, θέση πανεπιστημιακού ερευνητή, την οποία απεδέχθη.

Το 2007 και το 2009 η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, Cuny Law School, παρά της οποίας είχε υποβάλει υποψηφιότητα για εκλογή του ως ερευνητή-καθηγητή του Διεθνούς Δημοσίου Δικαίου, δεν ηδυνήθη, κατά δήλωση του εκλεκτορικού σώματος, να τον καλέσει να ενσωματωθεί με την περί ης ο λόγος ενταύθα Νομική Σχολή, λόγω οικονομικών δυσχερειών του Πανεπιστημίου.

Εκ δευτέρου τελεί υποψήφιος για εκλογή του ως ερευνητής-καθηγητής του Διεθνούς Δημοσίου Δικαίου παρά πανεπιστημίων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Έχει συγγράψει: 1) «Το Ζήτημα του Αιγαίου Πελάγους», διδακτορικό έργο. 2) «Η Ποινή του Θανάτου στην Κλασσική Αθήνα των Μεγάλων Ρητόρων, Ο Ανθρωποκτόνος Νόμος, και Μέχρι Σήμερον», μονογραφία. 3) «Τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και η Δημοκρατία. Οι Έλληνες Ιεροφάντες της Προστασίας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου», μονογραφία.

Βιβλιογραφία: