Προβολή όλων των 2 αποτελεσμάτων

Νούσκα Έφη

(15/8/1970 - 2/12/2009)

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πορτογαλική Λογοτεχνία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Λισαβόνας και Ευρωπαϊκό Δίκαιο στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Κόιμπρα Πορτογαλίας. Επίσης σπούδασε πιάνο στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με δασκάλα τη Ναυσικά Κόκκα.
Έζησε και δικηγόρησε στη Θεσσαλονίκη. Ταξίδεψε σε πολλά μέρη του κόσμου. Μιλούσε πορτογαλικά, γαλλικά, ρωσικά, ισπανικά, αγγλικά.

Προηγούμενα έργα της:

Γεωμετρικά Απρόοπτα, Εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα», 2002. Τα Γεωμετρικά Απρόοπτα μεταφράστηκαν στην ιταλική γλώσσα από τον Maurizio De Rosa, μεταφραστή, μελετητή της ελληνικής λογοτεχνίας, και εκδόθηκαν από τον Eκδοτικό Οίκο ΕmmeTi το 2012. Επίσης το μυθιστόρημα Γεωμετρικά Απρόοπτα συμπεριλήφθηκε στο βιβλίο «Ανθολόγιο» του Ιταλού μεταφραστή και νεοελληνιστή Maurizio De Rosa με τον τίτλο Bella come I greci – 135 Χρόνια Ελληνικής Κουλτούρας: 1880-2015, Eκδόσεις UniversItalia, 2015. Στο βιβλίο αυτό αναφέρεται ότι τα Γεωμετρικά Απρόοπτα είναι ένα λογοτεχνικό έργο ενηλικίωσης, ολικής λογοτεχνίας, που θυμίζει τον Παράδεισο του Κουβανού λογοτέχνη Josι Lezama Lima.

Το Ταξίδι του Ονείρου, Eκδόσεις Λιβάνη, 2011, με επιμέλεια των γονιών της, Δέσποινας Νούσκα-Αρβανιτίδου και Γιάννη Νούσκα. Το Ταξίδι του Ονείρου μεταφράστηκε επίσης στην ιταλική γλώσσα από τον Maurizio De Rosa και εκδόθηκε από τον Εκδοτικό Οίκο ΕmmeTi το 2013.

Βιβλιογραφία: