Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Γκόβας Χρήστου Παναγιώτης

Γιος του Χρήστου (Ντάνος) και της Ελένης Γκόβα. Γεννήθηκε το 1934 στα Παραδείσια Αρκαδίας. Εκεί έμαθε τα πρώτα γράμματα και τελείωσε το Δημοτικό σχολείο με δασκάλους τον Ιωάννη Παπαϊωάννου και τον Φώτη Λακιώτη.

Φοίτησε στο Γυμνάσιο της Μεγαλόπολης και πήρε απολυτήριο τον Ιούνιο του 1954.

Έδωσε εξετάσεις στη Μαράσλειο Παιδαγωγική Ακαδημία Αθηνών και σπούδασε, εργαζόμενος παράλληλα, για να πάρει το δίπλωμα του δασκάλου τον Ιούνιο του 1960.

Διορίστηκε δάσκαλος τον Δεκέμβριο του 1963 με προσωρινή τοποθέτηση στο 1/θέσιο Δημοτικό Σχολείο στο Μανιάτη-Κουτρουμπούχι Αρκαδίας. Τον Ιούνιο του 1964 του δόθηκε οργανική θέση στο 1/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Χειράδων. Εκεί δίδαξε κατά τα σχολικά έτη 1964-1967 και 1969-1973.

Με εξετάσεις εισήχθηκε για μετεκπαίδευση στο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης, που λειτουργούσε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με διετή διάρκεια. Παρακολούθησε τα μαθήματα στη διετία 1967-1969. Συνέχισε τις σπουδές του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Το 1973 με αίτησή του αποσπάστηκε στη Δυτική Γερμανία και δίδαξε σε ελληνική τάξη στο γερμανικό σχολείο της πόλης του Bruhl (Μπρουλ) για πέντε σχολικά έτη (1973-1978).

Κατά την εκεί παραμονή του παρακολούθησε μαθήματα παιδαγωγικών σε πανεπιστήμιο της Κολωνίας. Σπούδασε τη γερμανική γλώσσα στο πανεπιστήμιο της Βόννης και πήρε το δίπλωμα Mittelstuffe.

Υπηρέτησε Διευθυντής στο 27ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας Αττικής το 1982-1986 και στη συνέχεια Διευθυντής στο 13ο Δημοτικό Σχολείο της ίδιας περιφέρειας το 1987-1999.

Με επιλογή του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων συμμετείχε σε παιδαγωγικό σεμινάριο στη Στουτγάρδη της Γερμανίας, φιλοξενούμενος της διοργανώτριας χώρας στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης. Συνταξιοδοτήθηκε το 1999.

Ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» στο Δήμο Καλλιθέας Αττικής.

Είναι παντρεμένος με τη Μάρθα Χαραλάμπου και έχουν δύο κόρες, την Ελένη και την Ευαγγελία. Αδέλφια του είναι η Δήμητρα, η Γεωργία, ο Κώστας, ο Θόδωρος και ο Σπύρος.

Βιβλιογραφία: