Προβολή όλων των 3 αποτελεσμάτων

Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

Το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών ιδρύθηκε, με έμπνευση και πρωτοβουλία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, με στόχο τη δημιουργία στους Δελφούς ενός ευρωπαϊκού και παγκόσμιου πνευματικού κέντρου.


Το 1977, με νόμο της Βουλής των Ελλήνων, πήρε τη σημερινή του νομική μορφή, ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού και υπό την αιγίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης. Σύμφωνα με τον
ιδρυτικό του νόμο, σκοπός του είναι η «εξυπηρέτησις διεθνούς πολιτιστικού συμφέροντος» και «η ανάπτυξις των κοινών πολιτιστικών στοιχείων, τα οποία ενώνουν τους λαούς της Ευρώπης» με «σύνταξιν μελετών Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, την διοργάνωσιν συναντήσεων και πάσης φύσεως δραστηριοτήτων πολιτιστικού περιεχομένου…».


Στις δραστηριότητές του περιλαμβάνονται η οργάνωση διεθνών συμποσίων και συνεδρίων, η οργάνωση θεατρικών παραγωγών, μουσικών συναυλιών και άλλων θεαμάτων, καθώς και η έκδοση βιβλίων και η παραγωγή CD και DVD.
Στα μόνιμα προγράμματα συμπεριλαμβάνονται η Διεθνής Συνάντηση Αρχαίου Δράματος, διεθνές εικαστικό πρόγραμμα, με εκθέσεις και συμπόσια, όπως και εκπαιδευτικά-επιμορφωτικά προγράμματα.

Βιβλιογραφία: