Προβολή όλων των 2 αποτελεσμάτων

Δερτούζος Μιχάλης Λ.

Επί δύο δεκαετίες προφήτης τεχνολογικών εξελίξεων, επιχειρηματίας και σύμβουλος, ο Μιχάλης Λ. Δερτούζος ηγήθηκε πρωτοποριακής έρευνας σε τεχνολογίες πληροφοριών και συμβούλεψε αρμόδιους κατάστρωσης πολιτικών και διευθύνοντες συμβούλους σχετικά με την πορεία και τον αντίκτυπο που θα έχουν αυτές οι τεχνολογίες στο μέλλον.
Το 1980, ο Δερτούζος προέβλεψε την εξέλιξη του σημερινού κόσμου της πληροφορίας με εκπληκτική ακρίβεια. Τώρα συνθέτει ένα μοναδικό και λεπτομερέστατο χάρτη για τους τρόπους που η τεχνολογία των πληροφοριών θα μεταβάλει κάθε πλευρά της δημόσιας και ιδιωτικής μας ζωής, σ' ένα διάστημα από λίγα χρόνια ως έναν αιώνα από σήμερα.
Ο Μιχάλης Λ. Δερτούζος είναι ο διευθυντής του Εργαστηρίου Επιστήμης των Υπολογιστών στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT) -πατρίδα του Παγκόσμιου Ιστού και γενέτειρα πολλών προϊόντων και διαδικασιών υψηλής τεχνολογίας που μας περιβάλλουν σήμερα- από το 1974. Με αρκετές νεοσύστατες εταιρείες και τεχνολογικές πατέντες στο ενεργητικό του, ο Δερτούζος συμβουλεύει τους αρχηγούς των πεντακοσίων μεγαλύτερων επιχειρήσεων που δημοσιεύει το περιοδικό Fortune και αυτούς των κυβερνήσεων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρώπης για τις μελλοντικές κατευθύνσεις της τεχνολογίας των πληροφοριών και τον αντίκτυπό της.

Βιβλιογραφία: