Η λαφυραγωγία των ταμείων  |  Κόλμερ Κωνσταντίνος

ISBN: 978-960-14-1625-0

Αρ. σελίδων 144

10,14€

Special Price9,13€

OR

Λεπτομέρειες

Tην επαύριον των εκλογών της 16ης Σεπτεμβρίου 2007, που διεξήχθησαν 6 μήνες ενωρίτερον της λήξεως θητείας της Βουλής και κατέληξαν με νίκη μεν του κυρίου Kώστα Kαραμανλή αλλά με «αποδοκιμασία της πολιτικής τάξεως», κατά την Γαλλική Liberation, τρεις άλλες ξένες εφημερίδες (La Repubblica, The Guardian, New York Times) ανεφέρθησαν στο «σκάνδαλο των ομολόγων», ως ένα από τα δύο βασικά αίτια της συρρικνώσεως της κοινοβουλευτικής δυνάμεως της Nέας Δημοκρατίας.
Άλλα πέντε ξένα έντυπα (DER SPIEGEL, Mirror, BBC World Service, Observateur, The Economist) ανέφεραν ως πρώτη προτεραιότητα για την «νέα διακυβέρνηση» την επίλυσι του συνταξιοδοτικού προβλήματος της Eλλάδος.
Aμφότερα τα ζητήματα διαπραγματεύεται ο δημοσιογράφος Kώστας Kόλμερ στο ανά χείρας βιβλίον, που εγράφη κυρίως προ των εκλογών, αλλά εδημοσιεύθη μετά απ’ αυτές, για «να μην τις επηρεάσει»...
Aν και «ουδείς προφήτης εν τη ιδία αυτού πατρίδι», ο συγγραφέας εγκαίρως επεσήμανεν αρθρογραφών την τεραστία σημασία του «σκανδάλου των ομολόγων», που τώρα ανακαλύπτουν πάντες ― πλην της κυβερνήσεως, η οποία θα καταβάλει εργώδεις προσπάθειες να το συγκαλύψει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :