Το σύστημα - Η αλήθεια για τη βιομηχανία των φαρμάκων  |  Δρ. Τζούντι Μάικοβιτς&Κεντ Χεκενλάιβλι

ISBN: 978-960-14-3590-9

Αρ. σελίδων 400

17,00€

Special Price15,30€

OR

Λεπτομέρειες

Ξαναχτίζοντας την εμπιστοσύνη στην Επιστήμη

 
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
 
Η αλήθεια για τη βιομηχανία των φαρμάκων
 
J. MIKOVITS & K. HECKENLIVELY
 
ΠΡΟΛΟΓΟΣ
 
ROBERT F. KENNEDY, Jr.
 
Ένα από τα σηµαντικότερα προβλήµατα της εποχής µας είναι η απώλεια εµπιστοσύνης του κοινού στην επιστηµονική κοινότητα, λόγω ενός πολύ συχνά διεφθαρµένου συνασπισµού κυβερνητικών και εταιρικών οντοτήτων. Το βιβλίο της Τζούντι Μάικοβιτς και του Κεντ Χεκενλάιβλι βυθίζεται σ’ αυτή την αχαλίνωτη διαφθορά, η οποία κρύβει τις επιστηµονικές αλήθειες που ενδέχεται να αντιβαίνουν σε εταιρικά οικονοµικά συµφέροντα.
 
Αυτό που κυρίως διδάσκει το βιβλίο είναι ότι η επιστήµη αποτελεί ένα επικίνδυνο παιχνίδι. Δεν είναι κάτι καθαρό και αγνό, όπως θα έπρεπε. Σε ένα περιβάλλον όπου το κέρδος αποτελεί την ανώτατη αξία, η επιστηµονική αλήθεια περιφρονείται και τα ισχυρά ενδιαφερόµενα µέρη έχουν τη δυνατότητα να εξαθλιώσουν έναν επιστήµονα µε ακεραιότητα.
 
Το βιβλίο περιέχει σε κάθε κεφάλαιό του συναρπαστικές αποκαλύψεις σχετικά µε το πώς η κακώς νοούµενη επιστήµη συνεργεί στην απόκρυψη του πιθανού ρόλου των ρετροϊών σε µυστηριώδεις εξουθενωτικές ασθένειες, όπως το σύνδροµο χρόνιας κόπωσης.
 
Ο αναγνώστης έχει στα χέρια του την εκπληκτική ιστορία µιας εξαιρετικής επιστήµονα που ανακάλυψε την πιο πιθανή αιτία του συνδρόµου χρόνιας κόπωσης και, αντί να ανταµειφθεί, βίωσε µια συγκαλυµµένη δολοφονία χαρακτήρα που ενορχηστρώθηκε από τα υψηλότερα επίπεδα της επιστηµονικής κοινότητας. Έχει, ταυτόχρονα, την ευκαιρία να διαβάσει µια εκ βάθρων κριτική της κατάστασης που επικρατεί στην επιστήµη σήµερα, αλλά και να διαπιστώσει ότι η επιστήµη εξακολουθεί να έχει τα µέσα να βρει την αλήθεια