Τα τέκνα της Αθηνάς  |  Λορώ Νικόλ

ISBN: 960-236-286-3

Αρ. σελίδων 366

18,35€

Special Price16,51€

OR

Λεπτομέρειες

Είχε, λοιπόν, παιδιά η παρθένα θεά, η Αθηνά;
Ναι, αν πιστέψουμε την ιδέα που είχαν οι Αθηναίοι για τον εαυτό τους: πως ήταν παιδιά της γης, αυτόχθονες, και εμμέσως, σαν το μυθικό Εριχθόνιο, παιδιά της Αθηνάς.
Τα Τέκνα της Αθηνάς της Nicole Loraux είναι μια πρωτότυπη και διεισδυτική ανάλυση του ρόλου της γυναίκας, αυτής της αθέατης και πανταχού παρούσας μορφής, στην αρχαία Αθήνα και γενικότερα στην Ελλάδα· τόσο στον "πραγματικό" κόσμο της Ιστορίας, όσο και στον φαντασιακό, που περιλαμβάνει την επική Πανδώρα, την τραγική Κρέουσα και την κωμική Λυσιστράτη.
Ευαίσθητη στη μοίρα της γυναίκας χωρίς να συνθηματολογεί, ανοιχτή στην ψυχανάλυση και τη φιλοσοφία χωρίς να παραδίνεται στη γοητεία των ισοπεδωτικών σχημάτων, η Nicole Loraux, σημαντική εκπρόσωπος της αρχαιογνωστικής "Σχολής του Παρισιού", βασίζεται πρωτίστως σε μια βαθιά και πολυσχιδή γνώση του ίδιου του αρχαίου κόσμου, για τον οποίο μιλά με τρόπο καίριο και γοητευτικό. Το βιβλίο της, πολύτιμο εργαλείο για τον επιστήμονα και το σπουδαστή, ενδιαφέρει επίσης άμεσα όποιον μελετά την Ιστορία και αγαπά το θέατρο.