Η επιστροφή από την Τροία  |  Κλαρκ Λίντσεϊ

ISBN: 960-14-1311-1

Αρ. σελίδων 630

20,29€

Special Price18,26€

OR

Λεπτομέρειες

Εκπληρώνοντας μια υπόσχεσή του στον Οδυσσέα, ο Φήμιος, ο αοιδός της Ιθάκης, αφηγείται την ιστορία της μοιραίας επιστροφής των νικητών Αχαιών από την Τροία. Ο Αγαμέμνονας, μαζί με το θησαυρό της Τροίας και την Κασσάνδρα, σαλπάρει για τις Μυκήνες, τη στιγμή που ο Μενέλαος πρέπει να αποφασίσει για την τύχη της Ελένης, της οποίας η απαράμιλλη ομορφιά στάθηκε η αιτία του πολέμου.
Κυρίως όμως η αφήγηση παρακολουθεί τη μοίρα του Οδυσσέα – η σφαγή που προκάλεσε η εξυπνάδα του συντρίβει την ίδια του την ύπαρξη. Παρασυρμένος από τρικυμίες, ξεκινά μια περιπλάνηση έξω από τα πλαίσια του κόσμου και βαθιά μέσα στις σκιές της ψυχής του, ώσπου να απελευθερωθεί και να αποφασίσει το ελπιδοφόρο ταξίδι του νόστου.

Ύστερα από δέκα χρόνια πολέμου η Τροία πέφτει, αλλά η μοιρασιά των λαφύρων γεννά καινούριες έριδες στο στρατόπεδο των νικητών Αχαιών.
Η νίκη τους θα σημάνει την αφετηρία νέων περιπετειών και τραγωδιών. Σύντομα θα καταλάβουν πως ακόμα και οι θεοί στράφηκαν εναντίον τους. Το ταξίδι της επιστροφής είναι μόνο μία από τις αμέτρητες δοκιμασίες που τους περιμένουν.

Ο τιμημένος με το βραβείο Whitbread Λίντσεϊ Κλαρκ υπογράφει ένα μυθιστόρημα γεμάτο λυρισμό και μυθική δύναμη, προσφέροντας μια εντυπωσιακά σύγχρονη ερμηνεία ενός από τους σπουδαιότερους μύθους της ανθρωπότητας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :