Η Μαρία η Μαγδαληνή και το Άγιο Δισκοπότηρο  |  Στάρμπερντ Mάργκαρετ

ISBN: 960-14-1041-4

Αρ. σελίδων 297

16,30€

Special Price14,67€

OR

Λεπτομέρειες

Σε αυτό το γοητευτικό και τολμηρό έργο εξετάζεται το αληθινό νόημα του Aγίου Δισκοπότηρου και ο παραμερισμός του θηλυκού στοιχείου από την πρώιμη εκκλησία, ενώ παρουσιάζονται κάποιες συγκλονιστικές αποκαλύψεις που μπορεί να αλλάξουν για πάντα τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται κανείς το χριστιανισμό.
Στο βιβλίο Η Μαρία η Μαγδαληνή και το Άγιο Δισκοπότηρο επιχειρείται η αναζήτηση του ξεχασμένου ιερού θηλυκού στοιχείου, με την ελπίδα ότι η αποκατάστασή του θα βοηθήσει στην επάνοδο μιας υγιούς ισορροπίας στον πλανήτη Γη. Η Μάργκαρετ Στάρμπερντ διατυπώνει τα συμπεράσματά της έπειτα από επισταμένη μελέτη της ιστορίας, της εραλδικής, του συμβολισμού, της μεσαιωνικής τέχνης, της μυθολογίας, της ψυχολογίας και της ίδιας της Aγίας Γραφής.
H Στάρμπερντ αναζητά την αλήθεια, δεν υπερασπίζεται ένα δόγμα. Aναγνωρίζει ότι η ορθοδοξία θεωρείται ορθόδοξη επειδή νίκησε και όχι απαραίτητα επειδή πρεσβεύει την αλήθεια. Eπιδιώκει να αποκαταστήσει τη θηλυκή πλευρά της χριστιανικής ιστορίας, που όχι μόνο έχει αποσιωπηθεί, αλλά έχει υποστεί σφοδρή απόρριψη. Η αφήγησή της είναι συναρπαστική και διεισδύει σε περιοχές της σκέψης από καιρό παραμελημένες. Έτσι, η Mαγδαληνή, η Mεγάλη Mαρία, αναδύεται με νέα δύναμη.