Η 11η μέρα  |  Φώσκολος Νίκος

ISBN: 960-14-0526-7

Αρ. σελίδων 502

22,93€

Special Price20,64€

OR

Λεπτομέρειες

Ένας σκληροτράχηλος Ελληνοαμερικανός πιλότος που κατακαίει με βόμβες ναπάλμ είκοσι γυναικόπαιδα στις «παράπλευρες απώλειες» του πολέμου στο Κόσοβο και οι Ερινύες που καταστρέφουν τη καριέρα και τη ζωή του... Μια πανέμορφη αεροσυνοδός, καταρρακωμένη από την απιστία και τη μοναξιά, που διψάει για τον «απόλυτο» έρωτα... Ένα Μπόινγκ 747 που μεταφέρει με γιγαντιαία μέτρα ασφαλείας τα πολυτιμότερα μνημεία της ελληνικής κλασικής αρχαιότητας σε μια πολιτιστική έκθεση στον Καναδά. Και μια τυφλή ομάδα απαγωγέων που οργανώνει σατανικά την κατάληψη του αεροπλάνου...
Ο έρωτας και η βία, η συγκινητική ανθρωπιά και η υπέρτατη κτηνωδία, το έγκλημα κι η αυτοθυσία, σε ένα συναρπαστικό στρόβιλο ζωής και θανάτου, εκεί ψηλά, στους αιθέρες, καταμεσής στο μάτι ενός φοβερού τυφώνα, που θα έχει την τελευταία λέξη για τους νικητές και τους ηττημένους... Η συγκλονιστική ιστορία μιας άγριας συνωμοσίας με στόχο τα μεγαλύτερα μνημεία του παγκόσμιου πολιτισμού. Μια ακόμα «11η Μέρα», πολύ μεγαλύτερη από κάθε άλλη...

Αποσπάσματα από κριτικές για το συνολικό έργο του Νίκου Φώσκολου:

«Το έργο του θα το ζήλευε και αυτή η κορυφαία συγγραφέας αστυνομικών έργων 'Αγκαθα Κρίστι...»

ΑΛΚΗΣ ΘΡΥΛΟΣ - ΝΕΑ ΕΣΤΙΑ«Αριστούργημα. Οι Σφαίρες του μπορούν να σταθούν, δίχως καμιά υπερβολή, πλάι στα έργα του Τζον Φορντ, του Χάουαρντ Χοκς, του Τζον Χιούστον...»

Γ.Κ.Π. - ΤΑ ΝΕΑ«Ο καλύτερος Έλληνας σεναριογράφος. Η ιστορία του σε τίποτα κατώτερη από τα ανάλογα ξένα θρίλερ. Και από πολλές απόψεις καλύτερη...»

Ε.Ι.Ρ. ΚΑΛΚΑΝΗ - ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ«Στην περιπέτεια τούτη θυμίζει τον Σέρτζιο Λεόνε, αλλά στις πολύ δυνατές του στιγμές...»

CINEMONT - ΠΑΡΙΣΙ«Το μυστήριο πυκνώνει και η ένταση διατηρείται αμείωτη ως την τελευταία στιγμή...»

ΣΠ. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ - ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ«Τόσο τεχνικά διαβαθμισμένο, που σου 'ρχεται να φωνάξεις ή να πηδήσεις πάνω στη σκηνή...»

ΓΕΡ. ΣΤΑΥΡΟΥ - ΑΥΓΗ«Συγγραφέας με φαντασία και δεξιοτεχνία. Το έργο του κεντρίζει την περιέργεια και την αγωνία! Στιγμές στιγμές μάλιστα η αγωνία γένεται σχεδόν αφόρητη...»

ΑΓΓ. ΤΕΡΖΑΚΗΣ - ΤΟ ΒΗΜΑ«Δραματικές συγκρούσεις, ζωντανός διάλογος. Το έργο του θα μπορούσε να σταθεί θαυμάσια σε οποιαδήποτε άλλη χώρα...»

ΜΠ. ΚΛΑΡΑΣ - Η ΒΡΑΔΥΝΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :