Εις υγείαν και καλή καρδιά  |  Κυριακίδης Μιχάλης Κ.

ISBN: 960-14-0927-0

Αρ. σελίδων 191

12,23€

Special Price11,01€

OR

Λεπτομέρειες

«Αν νομιμοποιούμαι να έχω γνώμη για ένα ιατρικό βιβλίο, είναι μόνο με την εκπαιδευτική μου ιδιότητα ως δάσκαλου κοντά σαράντα χρόνια. Όσο περνούσε ο καιρός και ωρίμαζα, αντιλαμβανόμουν πως η εκλαΐκευση των ιδεών ή των πορισμάτων της επιστήμης είναι η ουσία των ανθρωπιστικών μεθόδων.(...)
»Το ανά χείρας εγχειρίδιο είναι ένα κατόρθωμα εκλαϊκευτικής μύησης. Ο Μιχάλης Κυριακίδης, βαθύς γνώστης της επιστήμης της καρδιολογίας, είναι και πανεπιστημιακός δάσκαλος, άρα κατέχει δύο εργαλεία, δύο μεθόδους, την αυστηρά ιατρική και την παιδαγωγική.
»Αποδεικνύεται όμως και έξοχος εκλαϊκευτής, χωρίς να προδίδει την ουσία της επιστήμης του, χωρίς να ταπεινώνει τον απληροφόρητο αναγνώστη του με ιερογλυφικά και ακατανόητους ορισμούς, απλοποιεί χωρίς να απλουστεύει, σχηματοποιεί χωρίς να γενικολογεί.(...)
»Το βιβλίο του Μιχάλη Κυριακίδη είναι μια πολύτιμη προσφορά, διότι συνδυάζοντας επιστημονική εγκυρότητα, παιδαγωγική μέθοδο και μυητική διαδικασία ενημερώνει χωρίς να εκφοβίζει, εξηγεί χωρίς να περιπλέκει και μορφώνει χωρίς να κουράζει».

Κώστας Γεωργουσόπουλος«Η κατανόηση ενός προβλήματος οδηγεί συνήθως στη λύση του, ενώ, αντίθετα, είναι αδύνατο να έχουμε σωστές θέσεις σε θέματα που δε γνωρίζουμε. Φυσικά για τα περισσότερα προβλήματα υπάρχουν λύσεις.
»Για να κατανοήσουμε λοιπόν τα προβλήματα της καρδιάς γράφτηκε αυτό το βιβλίο.
»Σκοπός του είναι η γνωριμία μας με την καρδιά και τη λειτουργία της, γιατί δεν υπάρχει άνθρωπος χωρίς καρδιά, και ας μιλούν κάποιοι περί του αντιθέτου...(...)
»Το μήνυμα του βιβλίου είναι αισιόδοξο. Η καρδιά μπορεί να διατηρηθεί γερή, χωρίς ιδιαίτερα μεγάλη προσπάθεια».