Από την Ελλάδα της αλλαγής στην Ελλάδα της παρακμής 1981-2021  |  Ρουμελιώτης Παναγιώτης Β.&Κολλάρος Βασίλης

ISBN: 978-960-14-3650-0

Αρ. σελίδων 584

19,00€

Special Price17,10€

OR

Λεπτομέρειες

Ο Ανδρέας Παπανδρέου επιλέχθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 από τον ελληνικό λαό για να κάνει πράξη την «Αλλαγή», ένα πολιτικό και κοινωνικό όραµα που αντικατόπτριζε τη βαθύτερη ανάγκη της ελληνικής κοινωνίας για εκτεταµένες αλλαγές σε κάθε πτυχή της κοινωνικής, πολιτικής και οικονοµικής ζωής του τόπου. Η «Αλλαγή», ως πολιτικό πρόταγµα, δεν είχε ξανακουστεί στη νεότερη και σύγχρονη ιστορία του τόπου. Εποµένως, ο  Ανδρέας Παπανδρέου έγινε φορέας και αγγελιοφόρος ενός συνθήµατος που η υλοποίησή του προκάλεσε κοσµογονικές αλλαγές στην ελληνική κοινωνία.

 
Είναι γεγονός ότι ορισµένοι πολιτικοί, είτε µε τον χαρισµατικό δηµόσιο λόγο τους είτε µε την ικανότητά τους να γοητεύουν τον λαό, µονοπωλούν την εποχή στην οποία ζουν, ενώ παράλληλα δηµιουργούν τις προϋποθέσεις για να καταστούν πρόσωπα της Ιστορίας. Μια τέτοια περίπτωση ήταν και ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο οποίος πορεύτηκε στην πολιτική ζωή του τόπου µε γνώµονα την εξυπηρέτηση του εθνικού συµφέροντος και τη βαθιά ριζωµένη αντίληψή του για πραγµατική κοινωνική δικαιοσύνη στην ελληνική κοινωνία.
 
Το βιβλίο Από την Ελλάδα της Αλλαγής στην Ελλάδα της Παρακµής αντικατοπτρίζει το πέρασµα από την Ελλάδα του Ανδρέα Παπανδρέου (στη δεκαετία του 1980) στην Ελλάδα της τελευταίας δεκαετίας (2009-2020). Μέσα από τις γραµµές του, γίνεται προσπάθεια να κατανοηθούν καλύτερα οι λόγοι της βαθµιαίας υποβάθµισης, δηλαδή παρακµής, της πολιτικής, οικονοµικής και στρατιωτικής ισχύος της χώρας τα τελευταία δέκα χρόνια. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :