Άνοιγμα αγάπης, πορεία ζωής  |  Πασχαλίδης Γιώργος

ISBN: 978-960-14-2055-4

Αρ. σελίδων 285

16,23€

Special Price14,61€

OR

Λεπτομέρειες


ΒΡΑΒΕΙΟ: Premio Internazionale “Giuseppe Sciacca”, IX Edizione 2010, Pontificia Universita Urbaniana – Citta del Vaticano

Βράβευση από το βουλευτή Caetano Rasi και το Δρ. Gabrielle di Bella.

Τεκμηρίωση: "συγγραφέας κειμένων, βιβλίων με μεγάλη επιτυχία και με βαθιά πολιτιστική βαρύτητα στοχεύοντας στην εκ νέου ανακάλυψη των υπαρξιακών αξιών οι οποίες είναι απαραίτητες για το καλό της ανθρωπότητας. Ο συγγραφέας συμβάλλει σημαντικά στην εμβάθυνση επιστημονικών θεματικών ενοτήτων και μεταξύ όλων των άλλων προσφέρει εαυτόν σε πολλαπλές εθελοντικές δραστηριότητες."

Άραγε έχουμε καθόλου χρόνο για τον εαυτό μας; Στόχος μας είναι να αλλάξουμε τους άλλους ή να διορθώσουμε τον εαυτό μας για να συνυπάρχουμε αρμονικά μαζί τους; Μας αφήνει όμως η πίεση της σκέψης να ελέγξουμε ποιο είναι σωστό και ποιο λάθος; Όχι, γιατί ποτέ δεν κοιτάξαμε τι δώσαμε, μόνο κοιτάμε τι πήραμε σαν απάντηση και μας εκνεύρισε... Τελικά πρέπει να καταλάβουμε ότι αυτό που δώσαμε, αυτό πήραμε, συγχρόνως όμως αυτό που είχαμε, αυτό και δώσαμε, γιατί τούτο είναι η είσπραξη της φύσης και του ανθρώπου: ό,τι δίνει, αυτό να παίρνει. Αυτό που είμαστε είναι αυτό που μας ενοχλεί στον άλλο, γιατί αν δεν το είχαμε, δε θα το παρατηρούσαμε. Είσαι κακός; Θα πεις ότι όλοι είναι κακοί. Είσαι καλός; Θα πεις ότι όλοι είναι καλοί... Λύσεις; Υπάρχουν.
Αν αγαπήσεις τον εαυτό σου, θα μπορείς να αγαπήσεις και τους άλλους, αλλά και να δώσεις άφεση στους ανθρώπους και στα προβλήματα που δεν είναι δικά σου, να τα προσπεράσεις και να μη σε βασανίζουν στο υπόλοιπο της ζωής σου.

Η ζωή και η αγάπη δεν είναι λέξεις, αλλά πράξεις. «... Να ανοίξουμε την καρδιά μας, γιατί την Αγάπη την έχει ο καθένας μέσα του βαθιά, σε κάποια άκρη, κλεισμένη και παγωμένη στις σκέψεις και στα “πρέπει” του...» Μια αγάπη απέραντη, που ανοίγει μπροστά μας την αληθινή πορεία της ζωής μας... Άνοιγμα Αγάπης που δίνει απάντηση σε όλες τις ανησυχίες μας, τις αναζητήσεις μας για ένα ουσιαστικό, χαρούμενο και γεμάτο πληρότητα πέρασμά μας απ’ αυτή τη ζωή – και όχι μόνο. Στη ζωή μας καθημερινά γνωρίζουμε διάφορους ανθρώπους. Είναι δύσκολο να τους κάνουμε φίλους, σπάνιο όμως είναι να είναι αληθινοί. Αδύνατο δεν είναι να είμαστε άνθρωποι.

Δείτε το βίντεο της βράβευσης εδώ