3 ζητούμενα  |  Παμπούκης Π. Χάρης

ISBN: 960-14-1230-1

Αρ. σελίδων 70

5,07€

Special Price4,56€

OR

Λεπτομέρειες

3 ζητούμενα
Σκέψεις και απόψεις
με αφορμή τη νέα αναθεώρηση
του Συντάγματος

Τα Τρία Ζητούμενα - Σκέψεις και Απόψεις για τη Νέα Αναθεώρηση του Συντάγματος επιδιώκουν να φέρουν στην επιφάνεια την ανάγκη συζήτησης για το μέλλον, τη μορφή και τις αξίες μιας σύγχρονης ελληνικής πολιτείας. Τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τη δημοκρατία στον τόπο μας και δεν συζητούνται. Την ανάγκη μελέτης των επιπτώσεων της παγκοσμιοποίησης και της προσαρμογής της ελληνικής πολιτείας στη σύγχρονη πραγματικότητα.
Επιδιώκουν να αναδείξουν το μεγάλο πρόβλημα σήμερα της ιδιοποίησης των θεσμών και του κράτους. Της ανάγκης επανασυγκρότησης ενός νέου δημόσιου χώρου και επανεξέτασης των προϋποθέσεων συγκρότησης ενός σύγχρονου κοινωνικού κράτους.
Η συμμετοχή του ενεργού πολίτη στην πολιτεία είναι μια επιταγή της σύγχρονης διακυβέρνησης. Για να ανορθώσει την αξιοπιστία του ο πολιτικός λόγος θα πρέπει να συνδυάσει αξίες και συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυση των πραγματικών προβλημάτων του πολίτη.
Παροτρύνουν τα Τρία Ζητούμενα σε μια συζήτηση με σκοπό το συλλογικό αναστοχασμό της νέας πορείας της ελληνικής πολιτείας στην εποχή της παγκοσμιοποίησης.