Προβολή όλων των 2 αποτελεσμάτων

Τζώρτζης Ιωάννης

Ο Γιάννης Τζώρτζης είναι δημοσιογράφος, δημοσιολόγος, αναλυτής διεθνοπολιτικών εξελίξεων κι έχει διατελέσει σύμβουλος Τύπου (Βιέννη, Βουδαπέστη, Ζάγκρεμπ, Σεράγεβο και Μόσχα). 

Κατάγεται από τη Θεσπρωτία. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα από τη δεκαετία του ’60. Τελείωσε το Ζ΄ Νυκτερινό Γυμνάσιο Παγκρατίου. Έχει κάνει σπουδές πολιτικής επιστήμης (Πάντειος ΑΣΠΕ), νομικών (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο) και μεταπτυχιακές (πολιτολογία, διεθνές δίκαιο, κοινωνιολογία) με υποτροφία FΕS στο Πανεπιστήμιο της Βόννης.

Εργάστηκε στην Deutsche Welle, ως πολιτικός συντάκτης στην ΕΡΤ-2, ως αρθρογράφος σε ημερήσιες εφημερίδες (Τα Νέα, Ελευθεροτυπία κ.ά.) και σε εβδομαδιαία φύλλα (Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία κ.ά.). Σήμερα γράφει στην εφημερίδα Νέα Σελίδα, στο περιοδικό Επίκαιρα και στην εφημερίδα Θεσπρωτική Ηγουμενίτσας. 

Είναι επίσης συγγραφέας πολιτικοεπιστημονικών έργων και λογοτεχνικών δοκιμίων στο περιοδικό (δε)κατα κ.ά.

Υπήρξε πολιτικός κρατούμενος στη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας. Του έχει απονεμηθεί το Παράσημο του Μεγάλου Αργυρού Σταυρού της Δημοκρατίας της Αυστρίας. 

Είναι πατέρας δύο παιδιών, του Λευτέρη και της Ιωάννας Ευγενίας.

Από τις εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο του Αυστροβαλκάνια – Από την Κατάρα του Σεράγεβου στη Θύελλα του Κοσόβου.

 

Βιβλιογραφία: