Η πολιορκία των ουρανών  |  Χάρπερ Τομ

ISBN: 978-960-14-1760-8

Αρ. σελίδων 582

9,86€

Special Price8,87€

OR

Λεπτομέρειες

Η στρατιά του Θεού δίνει την τελευταία της μάχη μπροστά στις πύλες της Ιερής Πόλης

Ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα ίντριγκας, θυσιών, αγριότητας, ιερού πολέμου...

Αύγουστος 1098. Μετά από αναρίθμητες μάχες και πολιορκίες, οι επιζήσαντες στρατιώτες της Α' Σταυροφορίας έχουν πλησιάσει επιτέλους στον τελικό προορισμό τους: την Ιερουσαλήμ. Αλλά οι αντιζηλίες φουντώνουν και νέοι εχθροί συσπειρώνονται εναντίον τους στους Αγίους Τόπους.
Ο Δημήτριος Ασκιάτης, κατάσκοπος του αυτοκράτορα, ανυπομονεί να επιστρέψει στην πατρίδα. Αλλά όταν μια διπλωματική αποστολή ρουτίνας καταλήγει σε θανάσιμη ενέδρα, συνειδητοποιεί ότι πολύ δύσκολα θα ξεφύγει από τον ιστό των τιτάνιων δυνάμεων που συγκροτούν τη Σταυροφορία. Η μόνη διέξοδος που απομένει περνά μέσα από την Ιερή Πόλη.
Από την πόλη της Αντιόχειας, που τη θερίζει η πανούκλα, ως την καρδιά της μουσουλμανικής Αιγύπτου, ο Δημήτριος καλείται να συνοδεύσει το στρατό των ηγεμόνων, των ιπποτών και των ζηλωτών μέχρι τις πύλες της Ιερουσαλήμ, όπου, καθώς το θανάσιμο παιχνίδι φτάνει στο τέλος του, η Σταυροφορία κορυφώνεται σε έναν ορυμαγδό λεηλασίας, αιματοχυσίας και φρικαλεότητας.

Ένα επικό μυθιστόρημα, βασισμένο σε επισταμένη έρευνα και δοσμένο με κινηματογραφική αφήγηση, που καθηλώνει από την πρώτη κιόλας σελίδα.
Ο Χάρπερ μάς παρασύρει σε μια ανοίκεια εποχή, δίνοντας ζωή στους ήρωες και τα κίνητρά τους.
Ο τρόπος με τον οποίο ο συγγραφέας απεικονίζει το Βυζάντιο και τις δολοπλοκίες που θέτουν σε κίνδυνο την ύπαρξή του αλλά και που σκιαγραφεί τους ηγέτες των Σταυροφοριών είναι αξιοθαύμαστα συναρπαστικός και πειστικός.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα από την πένα ενός αξιόπιστου ιστορικού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :