Το ξίφος του Αττίλα  |  Φορντ Μάικλ Κέρτις

ISBN: 960-14-1302-2

Αρ. σελίδων 462

20,29€

Special Price18,26€

OR

Λεπτομέρειες

Ένα συγκλονιστικό ιστορικό μυθιστόρημα για τους
τελευταίους χρόνους της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας
από το συγγραφέα του best seller
Η Κάθοδος των Μυρίων

Το Ξίφος του Αττίλα, το νέο μυθιστόρημα του Μάικλ Κέρτις Φορντ, διαδραματίζεται στους τελευταίους χρόνους της Ρώμης, που απειλείται από τον τρομερό Αττίλα.
Μόνο ένας άνθρωπος έχει τη δύναμη και το κουράγιο να τον αντιμετωπίσει, παλεύοντας με τις ορδές των βαρβάρων, αλλά και με την εσωτερική παρακμή της ίδιας της αυτοκρατορίας…

Τους ύστερους χρόνους της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας η παρακμή, οι έριδες και η διάλυση κυριαρχούν. Αυτή την περίoδο του χάους και της αναταραχής γεννήθηκαν δυο άντρες στα αντίθετα άκρα του τότε γνωστού κόσμου. Τα πεπρωμένα τους θα ακολουθούσαν παρόμοιες πορείες και θα συγκρούονταν με έναν τρόπο που σπάνια απαντάται στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Ήταν και οι δυο τους γίγαντες, ο καθένας με τον τρόπο του, κι έφτασαν, με τη δυναμική προσωπικότητά τους, στην κορυφή της ηγεσίας των εθνών τους. Και μολονότι θαύμαζαν ο ένας τον άλλο και κάποτε υπήρξαν φίλοι, σύντομα ανακάλυψαν ότι ο ένας στεκόταν εμπόδιο στις φιλοδοξίες του άλλου και κατέληξαν στο συμπέρασμα –απρόθυμα, χωρίς αμφιβολία– ότι ο κόσμος ήταν πολύ μικρός για να τους χωρέσει και τους δύο.

«Ο Αττίλας καθόταν καβάλα στο άλογό του στην άκρη του απέραντου πεδίου της μάχης, ψηλαφώντας αδιάκοπα ένα ξίφος που κρατούσε στο δεξί του χέρι. Παρατηρούσε το ρωμαϊκό σχηματισμό στην άλλη πλευρά της πεδιάδας. (...)
»Ξαφνικά τα μάτια του χαμήλωσαν. (...) Κάτω, μπροστά του, ήταν ένα αγοράκι, γύρω στα οχτώ. (...)
»Ο Αττίλας έγειρε και με το αριστερό του χέρι έπιασε το παιδί από το μπράτσο και το ανέβασε στο άλογο. (...) Μετά κοίταξε μπροστά κι έριξε μια περήφανη ματιά στους Ρωμαίους εχθρούς.
»Ο βασιλιάς κέντρισε το άλογό του και κατηφόρισε με το αγόρι τη χορταριασμένη πλαγιά του λόφου, για να ενωθεί με τη φάλαγγα των αμαξών και των αλόγων που είχε πάρει το δρόμο προς τον ανατολικό ορίζοντα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :