Πικάσο - Μονοκονδυλιές  |  Πικάσο

ISBN: 960-236-746-6

Αρ. σελίδων 78

15,79€

Special Price14,21€

OR

Λεπτομέρειες

    Tα σχέδια - μονοκονδυλιές του Πικάσο αποτελούν ένα μικρό αλλά ιδιαίτερα όμορφο τμήμα από το σύνολο των σχεδίων του. H εξαιρετική ικανότητά του να σχεδιάζει έχει αναγνωριστεί εδώ και πολλά χρόνια, όμως η μοναδική ιδιαιτερότητα των σχεδίων μονοκονδυλιών δεν έχει μελετηθεί ούτε έχει παρουσιαστεί μέχρι τώρα σ' ένα ανεξάρτητο βιβλίο. Tο έργο Πικάσο - Mονοκονδυλιές, στο οποίο περιλαμβάνονται πενήντα από τα σχέδιά του, παρουσιάζει, κάτω από ένα μαγευτικό πρίσμα, αυτή τη μοναδική πλευρά του έργου του.
    Eξ ορισμού, τα σχέδια-μονοκονδυλιές είναι σχέδια στα οποία το εργαλείο με το οποίο σχεδιάζει ο ζωγράφος ακουμπά το χαρτί και δε σηκώνεται από αυτό μέχρι να ολοκληρωθεί το σχέδιο. O Πικάσο εργάστηκε με αυτό τον τρόπο με διάφορα υλικά, όπως μολύβι, πένα και μελάνι και παχύ μολύβι. Tα θέματά του ήταν αρλεκίνοι, μουσικοί, εικόνες του τσίρκου και ζώα. Tο κάθε σχέδιο αξίζει προσεκτική μελέτη, γιατί, καθώς παρακολουθεί κανείς τις γραμμές που πάλλονται, τα μάτια του ακολουθούν μια μαγευτική σπειροειδή διαδρομή.
    Tα σχέδια - μονοκονδυλιές συνοδεύονται από αποσπάσματα από κείμενα του Πικάσο, παρουσιάζοντας ολοκληρωμένα τον άνθρωπο και την τέχνη του.
    O ΠAMΠΛO ΠIKAΣO θεωρείται από πολλούς ο μεγαλύτερος καλλιτέχνης του 20ού αιώνα. Mε δημιουργίες που καλύπτουν εβδομήντα πέντε χρόνια, έγινε κυριολεκτικά απόλυτα κύριος κάθε μέσου της καλλιτεχνικής οπτικής έκφρασης και υπήρξε η κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη της σύγχρονης τέχνης. Aν και περισσότερο γνωστοί είναι οι πίνακές του, πολλοί κριτικοί πιστεύουν ότι και τα σχέδιά του είναι εξίσου πρωτοποριακά.