Η μακριά σιωπή του Μάριο Σαλβιάτι  |  Βαν Χέερντεν Ετιέν

ISBN: 960-14-0692-1

Αρ. σελίδων 650

19,88€

Special Price17,89€

OR

Λεπτομέρειες

Η ηρωίδα, μια νεαρή ζωγράφος που εργάζεται στην Εθνική Πινακοθήκη του Κέιπ Τάουν, φτάνει σε μια μικρή πόλη των Καρού για να αγοράσει ένα γλυπτό για τη Βουλή της Νότιας Αφρικής. Το άγαλμα, που θα αντιπροσωπεύει και θα τιμά το πνεύμα μιας νέας Νότιας Αφρικής, έχει βρεθεί, αλλά ο καλλιτέχνης δε φαίνεται διατεθειμένος να το πουλήσει. Η πρωταγωνίστρια θα μείνει στην πόλη προσπαθώντας να κερδίσει την εμπιστοσύνη του γλύπτη και κατά τη διάρκεια της παραμονής της θα αποκαλυφθούν τα μυστικά και τα σκάνδαλα που κρατούν δέσμια της σιωπής ολόκληρη την κοινότητα. Πιο σιωπηλός από όλους ο Μάριο Σαλβιάτι, τεχνίτης της πέτρας, Ιταλός αιχμάλωτος πολέμου, με μόνες αισθήσεις για να έρχεται σε επαφή με τον κόσμο την αφή και την όσφρηση.
Ένα διεισδυτικό, ποιητικό μυθιστόρημα γραμμένο με ευαισθησία, που διατρέχει όλη την περίοδο από τον Πόλεμο των Μπόερ έως το απαρτχάιντ και τη μετα-απαρτχάιντ εποχή. Μια αποκάλυψη των παθών που πυροδοτούν τις πιο εξαίσιες αλλά και τις πιο ποταπές πράξεις των ανθρώπων.
Νερά-Αστραπές που ανεβαίνουν σε λόφους, στοιχειωμένα αγάλματα, χρυσός, μεγιστάνες έμποροι στερών, οραματιστές κατασκευαστές φραγμάτων, ονειροπόλοι καλλιτέχνες κι ένας άγγελος επί γης συνθέτουν το σκηνικό για να αναδυθεί ο μαγικός ρεαλισμός του Βαν Χέερντεν που θυμίζει έντονα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες.

«Το πιο λαμπρό αστέρι στο στερέωμα των νεότερων Νοτιοαφρικανών συγγραφέων».

Andre Brink


«Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα με πολλά ιστορικά στοιχεία, τόσο αληθινό, που μένει χαραγμένο στη μνήμη, σαν ένας τόπος που επισκέφτηκες κάποτε».

Mike Nicol


«Ο Βαν Χέερντεν χειρίζεται τους ήρωές του, καθώς και τις μεταφορές με το νερό, το χρυσάφι και τα πούπουλα, αριστοτεχνικά. Θυμίζει έντονα το μυθιστόρημα Εκατό Χρόνια Μοναξιά. Ο συγγραφέας παίζει με τα ονόματα ανθρώπων και τόπων μ' έναν τρόπο που, όχι μόνο εξυπηρετεί τη δομή του κειμένου, αλλά ταυτόχρονα είναι και ειρωνικός, διασκεδαστικός και καυστικός... Ένα εκπληκτικό μυθιστόρημα».

Mail & Guardian


«Ένα από τα σημαντικότερα έργα της νοτιοαφρικανικής λογοτεχνίας, που αγγίζει την ψυχή μιας σύνθεσης, πολυτάραχης κι ωστόσο μαγευτικής χώρας».

Publishing News


«Ένα μυθιστόρημα πλούσιο και καθηλωτικό».

Sunday Herald


«Εξαιρετικό... Η Μακριά Σιωπή του Μάριο Σαλβιάτι είναι μια επιβλητική και δυναμική δημιουργία... Ο Βαν Χέερντεν έδωσε νέα μορφή στη νοτιοαφρικανική λογοτεχνία».

The Guardian, Book of the Week