Η γη του πάγου  |  Faber Kim & Pedersen Janni

ISBN: 978-960-14-3570-1

Αρ. σελίδων 560

17,50€

Special Price15,75€

OR

Λεπτομέρειες

Ο Γιούνκερ, ένας από τους καλύτερους ερευνητές φόνων της δανέζικης αστυνομίας, κάνει το μοιραίο λάθος να απατήσει τη σύζυγό του. Εξαιτίας της κρίσης που περνάει ο γάμος του, αναγκάζεται να ζητήσει μετάθεση στο χωριό που γεννήθηκε, κάπου στη νοτιοανατολική Σελανδία, όπου μένει στο πατρικό του φροντίζοντας τον γέρο πατέρα του που πάσχει από γεροντική άνοια. Εκεί όμως διαπράττεται ο διπλός φόνος ενός μεσήλικου ζευγαριού, και  ο Γιούνκερ αναλαμβάνει να τον εξιχνιάσει. 

Παράλληλα η παλιά του συνεργάτιδα, η Σίνε Κριστιάνσεν, εργάζεται στην αστυνομία της Κοπεγχάγης και ανυπομονεί να γιορτάσει τα Χριστούγεννα με τον άντρα της και τα δυο τους παιδιά, όταν πραγματοποιείται μια βομβιστική επίθεση τρομοκρατών με δεκαεννιά νεκρούς. Η Σίνε ηγείται της έρευνας για την καταδίωξη των δραστών, αλλά τα ίχνη γρήγορα χάνονται – μέχρι που μια πληροφορία δίνει αναπάντεχη τροπή στην υπόθεση.
 
Η Γη του Πάγου είναι ένα δυνατό αστυνομικό μυθιστόρημα για την τρομοκρατία, τη βία, τη θλίψη και τη μοναξιά σε μια ψυχρή Δανία.
 
Η ώρα είναι λίγο πριν από τις τεσσερισήμισι. Ο Γιούνκερ νιώθει μια σχεδόν σωματική ανάγκη να πάρει τηλέφωνο τη Σίνε. Χωρίς να ξέρει τι να της πει. Απλώς για ν’ ακούσει τη φωνή της, για να αισθανθεί ότι δεν έπεσε απ’ το κατάστρωμα, αλλά απλώς ότι τον έχουν πάει για λίγο πίσω, σ’ ένα φουσκωτό, που το σέρνει το μεγάλο υπερωκεάνιο.Δεν παίρνει τηλέφωνο. Ξέρει ότι η Σίνε πνίγεται στη δουλειά, ότι οι πρώτες ώρες σε οποιαδήποτε προσπάθεια διαλεύκανσης είναι κρίσιμες. Ότι εκείνη θα ένιωθε άβολα. Και εκείνος το ίδιο.
Λίγες βδομάδες... Δε χρειάζεται παραπάνω για να εξαφανιστείς.