Γίνετε σοφοί, γίνετε μάγοι  |  Σαρπάκ Ζορζ

ISBN: 960-14-0734-0

Αρ. σελίδων 276

12,23€

Special Price11,01€

OR

Λεπτομέρειες

«Χωρίς να σας έχουν μυήσει δύο μεγάλοι Θιβετιανοί λάμα, θα σας αποκαλυφθούν οι δυνάμεις σας και θα μάθετε πώς να επεμβαίνετε στη φύση.
»Θα μάθετε επίσης:
- Να περιγράφετε με ακρίβεια το χαρακτήρα αγνώστων.
- Να βλέπετε οράματα που υπόκεινται μόνο στη βούλησή σας.
- Να συντονίζεστε στο μήκος κύματος ενός άλλου εγκεφάλου και να ασκείτε την τηλεπάθεια.
- Να ανυψώνεστε, να τρυπάτε τη γλώσσα σας, να προστάζετε την καρδιά σας να σταματήσει.
- Να περπατάτε πάνω σε αναμμένα κάρβουνα.
- Να λυγίζετε ένα μέταλλο με μόνο μέσο τη συγκέντρωση του νου σας».

Οι συγγραφείς, ο νομπελίστας Ζορζ Σαρπάκ και ο πανεπιστημιακός καθηγητής Ανρί Μπροκ, εξετάζοντας την ανάπτυξη της επιστήμης προσπαθούν να συνεισφέρουν στη μάχη κατά του σκοταδισμού. Οι σύγχρονοι σοφοί, απόγονοι των αρχαίων μάγων, αλχημιστών, αστρολόγων, συνεχίζουν να αναζητούν το άγνωστο και προσπαθούν να παρουσιάσουν μια αρμονική εικόνα του σύμπαντος. Οι διάφορες θρησκείες αντιτάχθηκαν συχνά στην εξέλιξη της επιστήμης, αφού μπορούσε να θέσει υπό αμφισβήτηση τα δόγματά τους.
Μετά από αιώνες πολιτικών και κοινωνικών αναταραχών, η φύση των σχέσεων ανάμεσα στις θρησκείες και την επιστήμη άλλαξε και επήλθε μια εξισορρόπηση. Πολλοί όμως εκμεταλλεύτηκαν την επιστήμη διαστρεβλώνοντάς την και της προσέδωσαν χαρακτηριστικά θρησκείας.
Στη χρονική κλίμακα της ανθρώπινης εξέλιξης αυτή η περίοδος πνευματικής χειραγώγησης μπορεί να φαντάζει ασήμαντη, αποκαλύπτει όμως πόσο εύκολο είναι να παρασυρθούμε σε καταστάσεις και συμπεριφορές που είναι τόσο αντιεπιστημονικές όσο και παράλογες.