Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Μηναδάκη Ελπίδα

Η Ελπίδα Μηναδάκη αγαπάει τα παραµύθια και την τέχνη. Πιστεύει ότι µέσα από τη δύναµη των παραµυθιών 

η τέχνη ταξιδεύει.
 
Σπούδασε δηµοσιογραφία και διαφήµιση και έχει τελειώσει τη ?ραµατική Σχολή «Αθηναϊκή Σκηνή». Είναι κειµενογράφος, σεναριογράφος, συγγραφέας παιδικών βιβλίων και ηθοποιός. 
 
Πρόσφατα κέρδισε το 3ο Βραβείο Σεναρίου Μικρού Μήκους από τη Phizer Hellas σε συνεργασία µε την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος. Έχει εργαστεί σε διαφηµιστικές εταιρείες και διάφορα µέσα ενηµέρωσης. 
 
Έχει εκδώσει το οικολογικό παραµύθι Λίτσα, η Σακουλίτσα (εκδόσεις Οσελότος), µε θέµα την ανακύκλωση, το Η Μπαλαρίνα που δεν Χόρευε, ένα βιβλίο για τη δύναµη της θέλησης και τον ζωγράφο Ντεγκά, το οποίο έχει δραµατοποιηθεί από την Οµάδα Καρυδότσουφλο και επανεκδόθηκε από τις εκδόσεις Υδροπλάνο, και Το Ταξίδι της Κόκκινης Οµπρέλας (εκδόσεις Κέδρος), µε θέµα τη Γέννηση της Αφροδίτης του Μποτιτσέλι, το οποίο διασκευάστηκε από την ίδια και ανέβηκε στη θεατρική σκηνή επί δύο συναπτά έτη. Τα Φανταστικά Κουµπιά και η Βροχή των Αστεριών από τις εκδόσεις Λιβάνη είναι το τέταρτο βιβλίο της.
 
Επιπλέον, έχει συµµετάσχει σε εκδόσεις οµαδικών διηγηµάτων και διδάσκει µαθήµατα δηµιουργικής γραφής για παιδιά σε σχολεία, δήµους και µουσεία. Είναι µέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου - Ελληνικού Τµήµατος της IBBY και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. 
Επικοινωνία µε τη συγγραφέα στο e-mail: elpimina130@gmail.com 

Βιβλιογραφία: