Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Ζαγκαρένσκι Πάμελα

Η Pamela Zagarenski είναι η νικήτρια δύο Caldecott Honors. Τα βιβλία που έχει εικονογραφήσει έχουν συµπεριληφθεί στα Booklist Editors’ Choices, Horn Book Fanfare και Bulletin Blue Ribbon, έχουν τιµηθεί µε το Βραβείο Claudia Lewis Bank Street και έχουν µεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.

Η ίδια γράφει για τα διακριτικά και πολυεπίπεδα έργα της: «Ζωγραφίζω ως ένα είδος αναζήτησης, για να δω και να κατανοήσω τα κρυφά κοµµάτια του εαυτού µου, τα µυστήρια της ζωής, τις αγάπες και τους φόβους µας. Θα µπορούσα να µιλάω ασταµάτητα για τους λόγους για τους οποίους έχω ζωγραφίσει ανθρώπους µε τον τρόπο που το κάνω, γιατί χρησιµοποιώ κορόνες και φλιτζάνια τσαγιού, τροχούς, γαβάθες, µέλισσες, αλεπούδες και φάλαινες… και γιατί χρησιµοποιώ κοµµάτια του διαβατηρίου της προγιαγιάς µου από τη Λιθουανία σχεδόν σε κάθε έργο µου.

Αλλά αυτό που πραγµατικά επιθυµούν να δουν τα παιδιά και οι ενήλικες στα έργα µου είναι η ευκαιρία να πλάσουν οι ίδιοι ιστορίες, αξιοποιώντας και τη δική τους φαντασία». Παράλληλα µε την εικονογράφηση βιβλίων, φιλοτεχνεί έργα ζωγραφικής και διατηρεί µια ιστοσελίδα µε ευχετήριες κάρτες βασισµένες στα έργα της.
Ζει στο Κονέκτικατ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της www.sacredbee.com.

Βιβλιογραφία: