Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Τσεκλένης Κωνσταντίνος

Ο Κωνσταντίνος Τσεκλένης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Είναι φωτογράφος, σεναριογράφος, κινηματογραφιστής, μοντέρ, σκηνοθέτης και παραγωγός. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στον χώρο της μόδας και της ελληνικής διαφήμισης.
Έχει υλοποιήσει πληθώρα διαφημιστικών ταινιών, πολιτιστικών ντοκιμαντέρ, θεατρικών δρώμενων, εκπομπών για την τηλεόραση και κινηματογραφικών έργων. Έχει κινηματογραφήσει απ’ άκρη σ’ άκρη την Ελλάδα, δημιουργώντας ένα ψηφιακό φωτογραφικό και κινηματογραφικό αρχείο υψηλής ευκρίνειας και αισθητικής που προβάλλει την ομορφιά της Ελλάδας και τις πολιτιστικές αξίες του κάθε τόπου.
Στο ψηφιακό αυτό αρχείο, όπου έχουν στηριχτεί πολλές φορές οι διαφημιστικές καμπάνιες της χώρας, περιλαμβάνονται αξίες όπως: ελληνικό τοπίο και περιοχές natura, αρχιτεκτονική και παραδοσιακοί οικισμοί, ναυτική παράδοση και νησιωτική Ελλάδα, παραδοσιακές τέχνες υπό εξαφάνιση, έθιμα και παραδόσεις, ελληνική κουζίνα, προϊόντα ονομασίας προέλευσης, μικρά πορτρέτα καλλιτεχνών, αλλά και θεματικές για το αστικό τοπίο, την ιστορία της ελληνικής ποίησης, τη διαδρομή του ελληνικού κρασιού, τα μοναστήρια και τη ζωή στον Άθω.
Το Κλείστρο είναι το πρώτο του βιβλίο.

Βιβλιογραφία: