Προβολή όλων των 2 αποτελεσμάτων

Στεφανοπούλου Αλεξάνδρα

Δημοσιογράφος, συγγραφέας, σεναριογράφος, θεατρικός συγγραφέας, σπούδασε Ελληνική και Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει διδακτορικό στην Ιστορία. Εργάστηκε στον αθηναϊκό ημερήσιο Τύπο σαν ρεπόρτερ, αρθρογράφος, πολεμική ανταποκρίτρια και χρονογράφος με τα ψευδώνυμα ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ και ALTER EGO και είναι σήμερα χρονογράφος της εφημερίδας Εστία. Μέλος της ΕΣΗΕΑ, του Διεθνούς Ινστιτούτου Τύπου, της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων και της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας.

Έχει τιμηθεί με το βραβείο δημοσιογραφίας Μπότση

.

Σαν θεατρικός συγγραφέας έχει γράψει κείμενα για επτά θεατρικές επιθεωρήσεις και έχει τιμηθεί δύο φορές με το βραβείο Παπαδούκα.

Σαν σεναριογράφος έχει γράψει μεταξύ άλλων μία τηλεοπτική σειρά με θέμα τη ζωή του Κωστή Παλαμά και έχει διασκευάσει σε τηλεοπτική σειρά το μυθιστόρημα του Θράσου Καστανάκη Η Φυλή των Ανθρώπων, που προβλήθηκαν από την ΕΤ.

Στα βιβλία που έχει εκδώσει, από τις συλλογές χρονογραφημάτων, περιλαμβάνονται τα Μια Ελληνίδα στον Πόλεμο του Βιετνάμ, η διδακτορική μελέτη Η Στάσις της Ρωσίας για την Κωνσταντινούπολιν και τα Στενά κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμον, Κωστής Παλαμάς, ο Δωδεκάλογος του Έρωτα, Η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη του Ελσίνκι, ένα μυθιστόρημα σε γαλλική γλώσσα που εκδόθηκε στο Παρίσι με τίτλο Au dela de la cloture, καθώς και τα έργα της Άτακτοι Ηγέτες, Μοιραίες Γυναίκεςκαι 13 Δεκεμβρίου 1967.

Βιβλιογραφία: