Προβολή όλων των 3 αποτελεσμάτων

Σταυριανή Στεφάνου

Η Σταυριανή Στεφάνου, με καταγωγή από τη Σινώπη του Πόντου και τη Σμύρνη, γεννήθηκε στον Πειραιά. Εργάστηκε επί είκοσι πέντε χρόνια ως ιπταμένη συνοδός στην Ολυμπιακή Αεροπορία, κατέχοντας και διοικητικές θέσεις ευθύνης.

Στη λογοτεχνία πρωτοεμφανίστηκε με τη νουβέλα Μηνύματα από το Περιθώριο (εκδ. Λιβάνη, 1989). Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα Το Χαμόγελο της Ορχιδέας (εκδ. Διόπτρα, 2000) και Ο Ήλιος της Σιωπής (εκδ. Διόπτρα, 2004), η συμμετοχή της στη συλλογή διηγημάτων Ένα Κομμάτι Ουρανού (εκδ. Λιβάνη, 2007, προσφορά στον Σύλλογο «Φλόγα»), το μυθιστόρημα Η Αλήθεια που δε Γνώριζα (εκδ. Λιβάνη, 2010) και το παραμύθι Ο Λοράν στο Βασίλειο του Λευκού Μάγου (έκδ. Σ.Σ. Ε.Α.Π.Α.Ε., 2013, προσφορά στον Σύλλογο «Πίστη»· έκδ. Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης, 2014, προσφορά στα δημοτικά σχολεία της περιοχής). Έχει γράψει πολλά άρθρα σε διάφορα περιοδικά. Το 2006 βραβεύτηκε από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Διηγήματος για το διήγημά της «Δεν ήταν γήλοφος, ήταν βουνό».

Με ενδιαφέρον για τα κοινά και τον πολιτισμό, έχει ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση. Άθλημά της η ορειβασία και αγάπη της τα ταξίδια – θεωρεί ότι τα αμέτρητα που έχει κάνει σε όλο τον κόσμο είναι ένας πολύτιμος θησαυρός.

Ζει στην Αθήνα και έχει δύο γιους.

Βιβλιογραφία: