Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Σιμενός Κώστας

Ο Κώστας Σιμενός είναι ηθοποιός, συγγραφέας και σεναριογράφος. Σπούδασε οικονομικές και πολιτικές επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Τελείωσε τη δραματική σχολή του Εθνικού Ωδείου. Παρακολούθησε επίσης μαθήματα δραματικής τέχνης στο Παρίσι. Στην Ελλάδα πρωταγωνίστησε στο θέατρο, στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο σε αξιόλογα έργα των Έλιοτ, Ίψεν, Ο’Νιλ, Καραγάτση, Βενέζη κ.ά.

Το 1984 κέρδισε κρατικό βραβείο για το θεατρικό έργο του Ένα Δωμάτιο Ευκαιρίας, που παίχτηκε με επιτυχία στο θέατρο και στο κρατικό ραδιόφωνο. Έχει γράψει πολλά σενάρια για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Δύο από αυτά, η Χειμερινή Έξοδος και Οι Επαγγελματίες, προβλήθηκαν από την ΕΡΤ και το MEGA αντίστοιχα, ενώ Tο Τελευταίο 24ωρο έγινε ταινία.

Διασκεύασε, για την FM Records, την Οδύσσεια για παιδιά σε έξι τόμους, καθώς και άλλους δέκα τόμους με ιστορίες ηρώων της ελληνικής μυθολογίας. Έχει αρθρογραφήσει σε εφημερίδες και blogs με θέματα κοινωνικού, πολιτικού και πολιτιστικού περιεχομένου. Η τελευταία συγγραφική δουλειά του ήταν το νουάρ μυθιστόρημα Καταφύγιο στη Βροχή.

Βιβλιογραφία: