Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Ροής Νίκος

Ο Νίκος Ροής γεννήθηκε και µεγάλωσε στην Αλσούπολη. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός  στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου. Συµµετέχει µέχρι σήµερα σε όλες τις δράσεις του Πανελλήνιου Συλλόγου Μηχανολόγων και Ηλεκτρολόγων και στο Τεχνικό Επιµελητήριο Ελλάδας, για καλύτερα τεχνικά έργα και τον σωστό κοινωνικό ρόλο του Έλληνα τεχνικού. Ως ενεργός µηχανικός, εργάστηκε στον ιδιωτικό τοµέα σε θέσεις ευθύνης, όπως διευθυντής παραγωγής, υπεύθυνος πωλήσεων και µάρκετινγκ, καθώς και ως εργολήπτης δηµοσίων έργων. 

 
Ανέπτυξε επιστηµονική και κοινωνική δράση σε πολλούς τοµείς.  
?ηµοσιεύσεις του υπάρχουν ως τακτική αρθρογραφία στην εφηµερίδα Αυγή για θέµατα ανάπτυξης, βιοµηχανίας και πολιτισµού. Έχει γράψει δοκίµια και αναλύσεις για την  παραγωγικότητα, την ανταγωνιστικότητα, για τις άµεσες ξένες επενδύσεις και το νέο παραγωγικό µοντέλο, δηµοσιευµένα σε πολλές ιστοσελίδες.
 
Έχει µεταφράσει το θεατρικό έργο La Moscheta του Ρουτζάντε, το οποίο σκηνοθετήθηκε από τον Θέµη Μουµουλίδη. Επίσης στα αδηµοσίευτα έργα του περιλαµβάνονται ποιητικές συλλογές, δοκίµια για την τεχνολογία και τον πολιτισµό και ένα µυθιστόρηµα.

Βιβλιογραφία: