Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Ρίγγας Νίκος

Ο Νίκος Ρίγγας γεννήθηκε το 1937 στην πόλη της Άρτας, όπου τέλειωσε το Δημοτικό και το Γυμνάσιο.
Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, στην οποία δικηγορεί και κατοικεί με τους δυο γιους του, αφού στις 3.4.1988 έφυγε απ' τη ζωή η σύντροφός του Ντίνα, η Φεγγαρένια του.
Διατηρεί άρρηκτους δεσμούς με τις ρίζες του.
Ανήκει στη γενιά του 1-1-4 και προέρχεται από γνωστή αντιστασιακή οικογένεια, αφού η Μάνα του, η Ρίγγενα, με την από 5.5.1944 διασωμένη Ημερήσια Διαταγή του 3/40 Συντάγματος του Ε.Λ.Α.Σ. τιμήθηκε με «έπαινον ηρωίδος» και ο μεγάλος του αδερφός, αντάρτης του Ε.Λ.Α.Σ., στάλθηκε εξορία στη Μακρόνησο.
Η μέχρι τώρα παρουσία του στα γράμματα έχει εκδηλωθεί με ποίηση, μουσική, θεατρικά έργα, δοκίμια, άρθρα, ομιλίες, ποιητικές και μουσικές βραδιές, κι όλ' αυτά για τον Έρωτα, τον Άνθρωπο, τις Ιδέες, τη Δικαιοσύνη, τον Πολιτισμό.
Εφέτος (2002) εκδόθηκε και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Λιβάνη το μυθιστόρημα, Οι Κλητικές των Φωνηέντων, στο οποίο συναντιώνται και αντιμετριώνται οι ανθρώπινες αξίες με τη μάστιγα των ναρκωτικών, οι ομορφιές με τις ασκήμιες, και μεσ' απ' την αντιπαράθεση αυτή αναδείχνεται το ανθρώπινο μεγαλείο και οι παναιώνιες ανθρώπινες και γήινες ομορφιές.


Βιβλιογραφία: