Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Προκαλάμος Ευθύμιος Α.

Ο Ευθύμιος Α. Προκαλάμος γεννήθηκε στο ναυτικό και ιστορικό Γαλαξίδι το 1937. Τα πρώτα γράμματα τα έμαθε στο Γαλαξίδι, όπου τελείωσε και το Γυμνάσιο. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και άσκησε τη μάχιμη δικηγορία, ενώ παράλληλα διετέλεσε νομικός σύμβουλος στο ΥΠ.Ε.Π.Θ., σε οργανισμούς και σε μεγάλες εταιρείες.
Διατήρησε άρρηκτους τους δεσμούς με τη γενέτειρά του, το Γαλαξίδι, και υπήρξε επί χρόνια μέλος και μετέπειτα πρόεδρος του Συνδέσμου Γαλαξιδιωτών.
Ένα λογοτεχνικό σπερματάκι κατά καιρούς ήθελε να βλαστήσει αλλά το 'πνιγαν οι προτεραιότητες της βιοτής, η μια πάνω στην άλλη σαν τους χιτώνες του κρεμμυδιού, που όσο μεγαλώνει περιζώνουν απανωτά το φύτρο του. Και όταν οι προτεραιότητες πήραν τέλος, το σπερματάκι, που δεν βαρέθηκε να περιμένει, βρήκε τη δική του στιγμή να ξεβλαστήσει.
Διηγήματά του δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα Το Γαλαξίδι. Το 1998 εκδίδεται το πρώτο του βιβλίο, μια συλλογή διηγημάτων με τίτλο Προσδεδεμένος επί της Γέφυρας, με τα οποία ήθελε «να προσφέρει στον τόπο του τη θύμηση των ανθρώπων του και να συμβάλει στη διατήρηση των αναμνήσεων που αποτελούν τους κρίκους στη συνέχεια της παραδόσεώς του».

Βιβλιογραφία: