Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Πιπιλή Φωτεινή

Η Φωτεινή Πιπιλή είναι δημοσιογράφος-σύμβουλος επικοινωνίας.
Γεννήθηκε στην Αθήνα με ρίζες από τη Μικρά Ασία και την ορεινή Ολυμπία. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική της καριέρα από το γυναικείο περιοδικό Πάνθεον, ταυτόχρονα με τις σπουδές της στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Υπήρξε η πρώτη γυναίκα ρεπόρτερ στην ελληνική τηλεόραση (1973), με πλούσια τηλεοπτική και ραδιοφωνική καριέρα και πολύχρονη συνεργασία με εφημερίδες και περιοδικά έως σήμερα. Έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις: βραβείο Δημοσιογραφίας «Μπότση» για το καλύτερο τηλεοπτικό ρεπορτάζ, δύο φορές από το Σύνδεσμο για τα Δικαιώματα της Γυναίκας με τη «Χρυσή Πένα» κ.ά.
Εκλέγεται ανελλιπώς Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων από το 1986. Από τις δημοτικές εκλογές του 1994 και επί τρεις συνεχείς τετραετίες, εκλέγεται πρώτη σε σταυρούς Δημοτική Σύμβουλος στην Ελλάδα. Διατέλεσε Αντιδήμαρχος Προνοίας και επί σειρά ετών υπήρξε Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης ΔΕΠΠΕ με αρμοδιότητες την Επικοινωνία, την Ενημέρωση για το Περιβάλλον και τον Ποιοτικό Έλεγχο των Ελληνικών Θαλασσών και του Πόσιμου Ύδατος.
Από το 1993 δραστηριοποιείται με πολλαπλές ενέργειες και παρεμβάσεις για την προστασία του Περιβάλλοντος και του Υδάτινου Πλούτου. Είναι η συνδημιουργός των μεγάλων Εθνικών Περιβαλλοντικών Προγραμμάτων διεθνούς εμβέλειας «Καθαρές Θάλασσες - Καθαρές Ακτές» και «Ποτάμια και Λίμνες της Πατρίδας» για λογαριασμό του ΥΠΕΧΩΔΕ και του εξαιρετικά επιτυχημένου δικτυακού τόπου www.thalassa.gr που αναγνωρίστηκε από την Επίτροπο Περιβάλλοντος Margaret Walstrom ως πρωτοπόρος για την Ευρώπη ενέργεια και πιλότος για τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το 1999 ακολούθησε η δημιουργία του δικτυακού τόπου www.thisavros.gr Συνδημιουργός της Περιβαλλοντικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Green Greece, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων Αθηνών, υπεύθυνη για θέματα Επικοινωνίας.
Πολυταξιδεμένη σε περισσότερες από 70 χώρες του πλανήτη, τα τελευταία χρόνια στα πλαίσια των περιβαλλοντικών της δραστηριοτήτων γνώρισε -και μας γνωρίζει- την Ελλάδα που παραμένει άγνωστη, απροσπέλαστη από τις βαρβαρότητες του μαζικού τουρισμού, άρα μαγευτική.
Μέσα σε μια πενταετία έχει διανύσει, με κάθε μέσο, περισσότερα από πεντακόσιες χιλιάδες χιλιόμετρα στην ηπειρωτική και νησιωτική χώρα. Έμπειρη χειρίστρια τηλεοπτικής και φωτογραφικής κάμερας, διαθέτει ένα από τα πλουσιότερα και σπάνια αρχεία.
Από το Νοέμβριο του 2003 ανήκει στο δυναμικό της τηλεόρασης του Mega.

Βιβλιογραφία: