Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Πιερίδης Κυριάκος

Ο Κυριάκος Πιερίδης γεννήθηκε στον 'Αγιο Επίκτητο Κερύνειας το 1967. Αποφοίτησε από το Α' Λύκειο Κύκκου στη Λευκωσία. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων.

Ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης
Από το 1990 εργάζεται στην κρατική ραδιοτηλεόραση της Κύπρου (Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου-ΡΙΚ). Αρχικά στο Γ' και Α' Πρόγραμμα του Ραδιοφώνου και στη συνέχεια στο Τμήμα Ειδήσεων της Τηλεόρασης, ως πολιτικός και διπλωματικός συντάκτης.
Έχει ασχοληθεί με την έρευνα και την παρουσίαση τηλεοπτικών προγραμμάτων από το ΡΙΚ με αντικείμενο την πορεία ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εφημερίδες
Από την αρχή της επαγγελματικής σταδιοδρομίας του συνεργάστηκε με εβδομαδιαίες και ημερήσιες εφημερίδες της Κύπρου (Πρωινά Νέα, Το Βήμα, Αγών, Πολίτης, Νέος Τύπος).

Δημόσια Δραστηριότητα
Αναμείχθηκε ενεργά στο ελλαδικό και κυπριακό φοιτητικό κίνημα κατά την περίοδο των σπουδών του στην Αθήνα και υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων Αθήνας (ΕΦΕΚ) το 1987 και το 1988. Είναι ιδρυτικό μέλος του Ομίλου Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας μας (ΟΠΕΚ) στην Κύπρο.

Βιβλιογραφία: