Εμφάνιση του μοναδικού αποτελέσματος

Παρετζόγλου Αναστασία

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Ο πατέρας μου καταγόταν από την Αττάλεια της Μικράς Ασίας και η μητέρα μου από το Αργοστόλι της Κεφαλλονιάς, σημείο αναφοράς των παιδικών και εφηβικών μου χρόνων. Μικρή, ήθελα να γίνω ηθοποιός. Στα μέσα της δεκαετίας του ’70 όμως ήταν σχεδόν υποχρεωτικό για τα παιδιά της γενιάς μου να σπουδάσουν σε κάποιο πανεπιστήμιο.

Τέλειωσα το Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών και έφυγα για μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι. Ουσιαστικά «έψαχνα» τον εαυτό μου, η υποκριτική υπήρχε σαν εκκρεμότητα στο πίσω μέρος του μυαλού μου, κι όταν ολοκλήρωσα τo μεταπτυχιακό μου στη Xωροταξία και το Περιβάλλον στο πανεπιστήμιο Paris I, στη Σορβόνη, επέστρεψα στην Ελλάδα και έδωσα εξετάσεις στη σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Tελειώνοντας τις σπουδές μου εκεί, εργάστηκα ως ηθοποιός στο Εθνικό και στο ελεύθερο θέατρο. Παρέμενα όμως διχασμένη ανάμεσα στην αγάπη μου για το θέατρο και σε μια βαθιά ανάγκη να έχω μια ολοκληρωμένη και ευτυχισμένη συναισθηματική και οικογενειακή ζωή.

Το 1988 παντρεύτηκα και την επόμενη χρονιά γεννήθηκε ο γιος μου. Έπρεπε να πάρω μια απόφαση, να χαράξω ένα δρόμο που να συνδυάζει οικογένεια και καριέρα. Άφησα το θέατρο και εργάστηκα ως ειδικός επιστημονικός συνεργάτης στο Yφυπουργείο Νέας Γενιάς και ως marketing communication manager στην εταιρεία Rainbow Computer, ώσπου ανακάλυψα τη δημοσιογραφία. Τότε βρήκα μια ενδιαφέρουσα ισορροπία.

Από το 1994 εργάζομαι στον περιοδικό Tύπο, ενώ παράλληλα κατά διαστήματα κάνω ραδιόφωνο και τηλεόραση. Το 2000 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Περίπλους το πρώτο μου βιβλίο-λεύκωμα, με τίτλο Κατακτώντας τη φήμη, ενώ από το 2001 είμαι σύμβουλος επικοινωνίας στην ΙΜΑΚΟ.

Βιβλιογραφία: